Salut

Salut instal·la a Sallent el darrer mòdul de reforç d'atenció primària de la Regió Sanitària

És el 14è que ja s'han instal·lat a la Regió Sanitària Catalunya Central

per Redacció, 7 de juny de 2021 a les 16:02 |
Instal·lació del mòdul de reforç d'atenció primària a Sallent | CatSalut
Aquest dilluns el departament de Salut ha instal·lat el catorzè mòdul de reforç a l'atenció primària a Sallent. Es preveu que en quinze dies quan s'hagi equipat, es posi en funcionament. Onze dels catorze mòduls ja estan en ple funcionament i els tres últims que s'han instal·lat ho faran els propers dies.

La instal·lació de cadascun d'aquests mòduls comporta l'ús d'una grua amb peces prefabricades portàtils que s'instal·len el mateix dia al costat del CAP. Abans de la seva obertura se'n fan les connexions de subministraments i es posa el mobiliari. Els mòduls són espais annexos dels centres d'atenció primària i tenen com a objectiu desenvolupar l'activitat Covid i no Covid en circuits diferenciats, de manera que, allà on el CAP no ho permetia per dimensions, el nou espai adjacent permetrà atendre de manera diferenciada els casos sospitosos de Covid.


Els mòduls instal·lats fins ara són el model L, de 45 metres quadrats coberts i 15 metres quadrats més en forma de pèrgola a l'exterior que farà les funcions d'espai d'espera. A l'interior hi ha un espai d'atenció per a pacients amb problemes respiratoris, dues unitats per a poder fer les proves PCR i també un d'atenció al pacient. Els nous mòduls disposaran de l'equipament mèdic necessari i també del mobiliari per a poder fer les funcions previstes. La posta en marxa de cadascun dels mòduls instal·lats és en un termini mig d'entre dues i tres setmanes.

Aquests mòduls estan destinats a ser situats en espais de titularitat de Salut o bé municipal, gràcies a la col·laboració entre el departament i els diferents ajuntaments. Actualment es treballa amb la idea que la permanència d'aquests mòduls serà d'entre dos i quatre anys, en funció de les necessitats de cada centre.


Amb aquest darrer equipament es culmina el desplegament de mòduls que s'emmarca en el Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària que vol millorar l'accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat.

 

Participació