Els Mossos detenen l'excoordinador de l'ANC Manresa acusat de participar en els aldarulls post-procés de Salt

El detingut no s'havia presentat al jutjat en les dues citacions per declarar que havia rebut

Imatge del tall a l'AP-7 a Salt
Imatge del tall a l'AP-7 a Salt | Adrià Costa
07 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:35h
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns poc després de les 8 del matí l'excoordinador de l'ANC Manresa, Eudald C, que està acusat de participar en el tall de l'AP7 a Salt per la sentència del procés el mes de novembre de 2019, i que havia fet cas omís a dues citacions judicials per anar a declarar al jutjat número 3 de Girona.

El detingut, que coneixia l'ordre de detenció que havia dictat el jutjat la setmana passada, ha estat arrestat per agents dels Mossos d'Esquadra aquest dilluns al matí poc després d'arribar al seu lloc de treball.

Els Mossos d'Esquadra han traslladat emmanillat el manresà als jutjats de Manresa per a que declari sobre la seva presumpta participació en el tall de l'AP7 que va tenir lloc a Salt després de conèixer-se la condemna als presos polítics. El detingut s'ha acollit al seu dret a no declarar. Sobre 2/4 d'11 del matí, Eudald C. ha sortit del jutjat. Ara, el jutjat de Manresa traslladarà a Girona la seva declaració.

La identificació del manresà en els aldarulls es va fer a partir d'una fotografia aleatòria de la Guàrdia Civil en què ell no s'hi reconeix ja que nega que el dia en qüestió fos a Salt o a prop, i conseqüentment, nega la seva participació en aquells fets.