Centenars de persones roden el «libdub» #AvancemJunts a la carretera de Vic

Un moment important de la gravació ha estat l'arribada d'una caravana de cotxes de cossos d'emergència i seguretat

Rodatge del «libdub» #AvancemJunts a la carretera de Vic
Rodatge del «libdub» #AvancemJunts a la carretera de Vic | FCSC
Redacció
06 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:50h
En un ambient festiu i amb una convocatòria nombrosa de centenars de persones i representativa dels diversos sectors de la societat, aquest cap de setmana s'ha enregistrat a Manresa el lipdub #AvancemJunts, tot fent una crida a la corresponsabilitat i agraint l'esforç i el compromís de les persones i sectors que durant la pandèmia van estar en primera línia: sanitaris, equips d'emergència i seguretat, serveis essencials, voluntaris i famílies que responent a les indicacions, van viure de forma responsable el confinament.

La jornada ha començat a la carretera de Vic, a l'alçada de la Plataforma dels aliments de la Fundació del Convent de Santa Clara, que atén a 2.100 famílies de la ciutat. Els voluntaris, seguint les recomanacions de Protecció civil, prenien la temperatura als assistents, els oferien gel hidroalcohòlic i els feien entrega d'una mascareta dissenyada per a l'ocasió, indicant a cadascú el seu lloc assignat, amb les distàncies corresponents per garantir el protocol Covid. Tots els participants estaven prèviament inscrits.

La imatge de la jornada i de la gravació ha estat la d'un huracà plasmat en un logo a cada mascareta, tot representant la força del conjunt. Un moment important de la gravació ha estat l'arribada d'una caravana de cotxes de cossos d'emergència i seguretat que han estat actius donant suport en la situació més critica viscuda en el darrer any. Un total de 38 cotxes entre ambulàncies, cotxes de protecció civil, mossos d'esquadra, policia local i fins i tot un helicòpter, han donat el tret de sortida a la cançó.

La dansa, la música, el fum de color i l'harmonia, han estat la nota característica d'una jornada que ha donat la benvinguda a "la nova normalitat", convidant, tal i com diu la cançó, a "corre ben lluny, salta ben alt, crida més fort, no es el final, serem huracans". La cançó ha estat composta per Carles Serra, cantautor manresà i voluntari actiu als diversos projectes d'Invulnerables i la Plataforma dels aliments.

Mentre ha durat el rodatge, la carretera de Vic ha estat tallada i els vehicles han estat desviats pels carrers adjacents.