bretolada

Súria promou la restauració d'un dels populars «bolets» de Sant Salvador, malmès per una bretolada

Són un conjunt de taules i cadires de pícnic amb la forma característica d'uns rovellons

per Redacció, 3 de juny de 2021 a les 20:25 |
Col·locació del «bolet» restaurat de Sant Salvador | AjSú
L'Ajuntament de Súria ha promogut la restauració d'un dels populars bolets de l'espai de lleure de Sant Salvador que va resultar malmès a causa d'una bretolada. La reposició d'aquest element ha estat realitzada recentment, després de la seva restauració.

Els bolets de Sant Salvador són un conjunt de taules i cadires de pícnic amb la forma característica d'uns rovellons. La restauració del bolet malmès i la seva reposició posterior han estat una iniciativa de l'àrea municipal de Via Pública.


El cim i les ermites de Sant Salvador són un dels entorns naturals i patrimonials més estimats de la vila com a àrea de lleure i punt de trobada i devoció. Els populars bolets formen part d'aquest entorn des de fa més de cinquanta anys. L'antiga empresa surienca Construccions Planell-Gras els va adquirir i instal·lar el juny de 1969 en un gest de donació a la comunitat local. Amb el pas del temps, aquests ‘bolets' s'han convertit en un element característic de la zona.

L'Ajuntament lamenta les bretolades i altres accions incíviques que malmeten el mobiliari urbà i el patrimoni surienc. També es fa una crida a mantenir la conservació i la neteja de Sant Salvador i, en general, de tots els entorns naturals i urbans del municipi.

 

Participació