Cardona comercialitzarà la seva sal per a consum alimentari

L'acte de presentació del projecte tindrà lloc aquest dissabte a 2/4 de 8 del vespre a la plaça Santa Eulàlia

per Redacció, 3 de juny de 2021 a les 17:22 |
Muntanya de Sal de Cardona | AjCdn
En el marc de la Festa de la Sal d'enguany, l'Ajuntament de Cardona presentarà el projecte de comercialització de la sal de Cardona per a consum alimentari.

El projecte es desenvolupa conjuntament amb la Fundació Cardona Històrica i amb la col·laboració de Salinera de Cardona, empresa que actualment explota la sal gemma del subsòl de Cardona.


La sal de Cardona, d'origen mineral, s'extraurà de l'interior del jaciment de Cardona. La seva puresa, alta qualitat i deslliurada de qualsevol contaminant ambiental la fa apta per posicionar-se en el mercat alimentari com una de les més destacades i preuades.

El projecte, actualment ja aprovat i en fase de disseny de l'estratègia de comercialització, esdevindrà un potent recurs de dinamització econòmic, comercial i alhora cultural.


La sal de Cardona, explotada des del Neolític, serà present a les taules de restauració i consumidors particulars d'arreu del món i d'aquesta manera es reforçarà la promoció de la destinació Cardona com vila vinculada a la sal amb un patrimoni geològic i històric de primer nivell.

L'acte el presidirà l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch i tindrà lloc dissabte dia 5 de juny a les 19.30h a la Plaça de Santa Eulàlia (en cas de pluja a la mateixa hora al Centre Cardona Medieval).

 

Participació