Neix Camins de la Séquia, un nou producte turístic del Pla de Bages

Aquest nou producte s'emmarca en un model de turisme interpretatiu, de km0 i sostenible

Presentació dels Camins de la Séquia, aquest dijous
Presentació dels Camins de la Séquia, aquest dijous | Aigües de Manresa
Redacció
03 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:15h
Aquest dijous al migdia s'ha presentat a l'InfoSéquia el nou producte turístic Camins de la Séquia que estarà disponible properament. Josep Alabern, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, ha explicat que la Fundació treballa per donar a conèixer la Séquia, i els seus valors: naturals, patrimonials, turístics, etc. I ha destacat que "el canal medieval és molt conegut dins la comarca però fora de la comarca, la Séquia, encara és poc coneguda i per això hem iniciat aquest projecte".

Laia Muns, directora de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, ha dit que aquest projecte és una nova etapa per la Fundació. Fins ara centrada en la part formativa i educativa, amb Camins de la Séquia, "iniciem una nova etapa, de creació de producte i dinamització del territori. Ens fem grans com a Parc de la Séquia i obrim aquesta nova etapa que teníem pendent". Muns també ha reflexionat sobre el moment en què apareix aquest producte, el fet de que la pandèmia ens ha creat una necessitat de reconnexió amb nosaltres mateixos i la natura. Per això el producte Camins de la Séquia busca posar en valor el turisme sostenible, fuig de la massificació i vol posar en valor el territori des del producte local, la cultura i les tradicions. "Caminar per conèixer, inspirar i fer-ho des de la calma. Gaudir de l'slow tourism, el silenci i caminar al costat del curs d'aigua".

Tot seguit, Eudald Serra, director del Museu de la Tècnica de Manresa, ha explicat com funcionarà el producte. A partir de mitjans de juny estaran disponibles dos paquets, un per gaudir de la Séquia en dos dies, i un per fer-ho en tres dies.

Camins de la Séquia és una experiència molt personalitzada, el visitant decidirà hora i dia que vol començar, i es muntarà el producte amb diferents elements que l'acompanyaran: un llibre, es farà una recepció al visitant amb consells i dubtes, també amb transport de l'equipatge i telèfon d'assistència 24h i assegurança.

Actualment ja es pot accedir a la web, www.caminsdelasequia.cat i qui hi estigui interessat pot inscriure's al newsletter i rebre informació quan es posi a la venda.

Gonçal Portabella, coordinador del projecte, ha explicat la campanya de promoció que es portarà a terme a Instagram. El perfil és @caminsdelasequia, i els dos hashtags de la campanya són #lamevaSéquia i #lamevaSequia

Finalment, Agustí Comas, conseller de turisme del Consell Comarcal del Bages, ha clos la presentació felicitant la iniciativa del projecte "un projecte que vol aglutinar, que implica diversos municipis i que pensa en l'entorn i en les potencialitats d'aquest". Ha destacat que és una iniciativa important i pensada en global, a nivell de la comarca. Ha remarcat que "estan molt contents d'aquest projecte i d'aquestes iniciatives que tenen una mirada global sobre el projecte i volen posar en valor el patrimoni que tenim: cultural, geològic, etc. Que posen de relleu la comarca". També ha explicat que relacionat amb la Séquia, s'està treballant conjuntament amb la Fundació un projecte, finançat per la diputació, de reordenació i convivència de bicicletes i caminants a l'entorn del canal medieval, que es preveu aquest any tenir redactat, i poder executar l'any vinent.

Què és Camins de la Séquia?

El nou producte turístic té com a objectius principals posicionar la Séquia com a element essencial per conèixer el Bages, esdevenir un generador de productes i serveis que fomentin l'economia local, i ajudar a la preservació i comprensió del patrimoni hidràulic de la Séquia, i el natural i històric del Bages.

Camins de la Séquia proposa recórrer lentament la Séquia, en dos o tres dies. Les dues propostes inclouen un pack de benvinguda, el llibre de ruta, l'allotjament, el transport de l'equipatge i un telèfon d'assistència. Aquestes rutes, actualment autoguiades, es podran complementar amb l'acompanyament d'un guia, visites a altres espais turístics de l'entorn i amb més nits d'hotel a Manresa per completar l'estada. A partir de la tardor està previst poder oferir les visites amb acompanyament d'un guia i activitats enfocades a les empreses.

Es pot trobar més informació i l'espai de reserves a www.caminsdelasequia.cat.

Campanya de promoció #Lamevasequia

El proper dilluns 7 de juny, es llança una nova campanya de comunicació per ajudar a la difusió del nou producte, però també per fomentar el coneixement i la participació de la gent de la comarca. Durant les 6 setmanes que durarà la campanya, volem que ens expliquin a Instagram com és #lamevasequia.

Els prop de 700 anys d'història de la Séquia està format per les totes les petites i grans històries de la gent. Ara les podem compartir a les xarxes i per això demanem als usuaris que ens expliquin com utilitzen la Séquia, amb qui caminen, què hi troben, en definitiva, que comparteixin quin paper juga la Séquia en la seva vida.