Travessa cap al 2022 realitzarà dissabte una neteja perimetral a l'entorn de La Guia i Santa Caterina

La següent activitat serà una xerrada a càrrec del consultor ambiental Josep M. Mallarach

La Travessa cap al 2022 arribarà a la Guia
La Travessa cap al 2022 arribarà a la Guia | Aleix Barberà
Redacció
03 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:26h
El proper dissabte 5 de juny, de 10 a 1 del matí, es portarà a terme la tercera neteja perimetral de la Travessa cap al 2022 a l'entorn de La Guia i Santa Caterina. La neteja començarà a les 10 al Parc de la Seu i es realitzarà per l'entorn de la Guia, la creu de la Guia i l'altiplà de Santa Caterina.

L'activitat finalitzarà aproximadament a la 1 del migdia a l'entorn de l'antic monestir de Sant Cristòfol. En aquesta ocasió, comptarà amb la col·laboració de l'Associació l'ERA (Espai de Recursos Agroecològics). Per portar a terme aquesta activitat cal portar guants, roba còmoda i calçat adequat, així com també aigua per hidratar-se i quelcom per protegir-se del sol.

Aquest acte, emmarcat en l'eix acció, té la voluntat de teixir nous vincles entre la ciutat i el seu entorn, especialment als llocs sagrats que se situen a la perifèria manresana. Consisteix en una neteja d'espais naturals realitzada amb "consciència plena i disposició espiritual".

La següent activitat serà la tercera xerrada de la Travessa cap al 2022, emmarcada en l'àmbit paraula. La conferència tindrà lloc el dijous 10 de juny, a les 7 de la tarda i serà a càrrec del consultor ambiental Josep Maria Mallarach. La xerrada, que porta per títol La resacralització de la natura. El paisatge com el lloc sagrat natural, es farà a l'auditori de l'espai Plana de l'Om de Manresa (plana de l'Om, 5).

La xerrada, inclosa dins la 7a. edició del cicle Ignàgora, comptarà amb servei d'interpretació en llenguatge de signes gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de Manresa i el Casal del Sord de Manresa i Comarques.

Per participar a la xerrada i a la neteja perimetral de la Travessa cap al 2022 cal fer la inscripció a través de la pàgina web de la Travessa cap al 2022.