El Kursaal tancarà la temporada diumenge amb la Gala homenatge a la ballarina cubana Alicia Alonso

Amb fragments de ballets emblemàtics com "Carmen", "El Llac dels cignes", "Coppélia" o "Gisselle", interpretats per primeres figures del ballet internacional

Redacció
03 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:52h
El Kursaal acollirà diumenge la Gala homenatge a la ballarina cubana Alicia Alonso
El Kursaal acollirà diumenge la Gala homenatge a la ballarina cubana Alicia Alonso | Promocional
La sala gran del Kursaal acollirà aquest diumenge, 6 de juny a les 6 de la tarda, la Gala Centenari Alicia Alonso, un espectacle amb primeres figures del ballet internacional que interpretaran fragments d'alguns dels ballets més emblemàtics com Carmen, El llac del Cignes, Coppélia, Gisselle o El Trencanous, entre d'altres i que servirà per homenatjar a la ballarina cubana. 

Alicia Alonso és una de les personalitats més rellevants de la història de la dansa d'àmbit mundial. Traspassada a l'octubre del 2019 -pocs mesos abans de fer cent anys-, Alicia Alonso va néixer a L'Havana (1920) i va iniciar estudis de dansa clàssica el 1931 a l'Escola de Ballet de la Societat Pro-Arte Musical. El 1948 va fundar a La Habana el Ballet Alicia Alonso, que avui és el Ballet Nacional de Cuba. En va ser la prima ballarina absoluta i és considerada una llegenda.

Ara arriba al Kursaal una gala protagonitzada per primeres estrelles internacionals, que recrearan part del repertori de la dansa clàssica en què Alicia Alonso va brillar amb tècnica i estil propi. La seva magistral empremta arriba als nostres dies com un llegat preuat i apreciat pel públic dels principals teatres del món. 

El muntatge, dirigit per Orlando Salgado, comptarà amb els ballarins Anette Delgado, Dani Hernández, Carla Vincelli, Javier Torres, Ginett Moncho, Taras Domitro, Eva Nazareth, Javier Monier, Oriana Plaza i Maynard Miranda. 

L'espectacle, que servirà per tancar la programació gener-juny del Teatre Kursaal, arriba a Manresa en la seva gira per Espanya, després de fer parada a Terrassa, Santander, Zamora, Córdoba o Valladolid, entre d'altres ciutats.

Les entrades per veure Gala Centenari Alicia Alonso tenen un preu de 26 euros (22 euros per a majors de 65 anys, carnet Galliner i menors de 25 anys) i es poden comprar a les taquilles del Kursaal i per internet o una hora abans de l'espectacle.

Durant l'espectacle s'aplicaran les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l'aforament i l'ús de mascareta durant tota la funció.

Programa de la Gala Centenario Alicia Alonso by La muntanya russa on Scribd