UManresa participa en el Foro de Innovación para el Aprendizaje y el Desarrollo

El director general de la FUB, Valentí Martínez, i el coordinador de projectes amb Sudamèrica, Òscar Dalmau, hi han parlat de la metodologia Management Colors i dels canvis en l'aprenentatge i de la metodologia

Valentí Martínez durant la seva intervenció a FIAD
Valentí Martínez durant la seva intervenció a FIAD | FUB
Redacció
02 de juny del 2021
Actualitzat a les 20:55h
El director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, i el coordinador de projectes amb Sudamèrica, Òscar Dalmau, participen aquesta primera setmana de juny en el Foro de Innovación para el Aprendizaje y el Desarrollo (FIAD) com a ponents. El FIAD, que es desenvolupa totalment en format virtual, és un punt de trobada de diferents actors de l'ecosistema de l'aprenentatge en les organitzacions amb l'objectiu que comparteixin experiències i facin networking. Està previst que hi participin fins a 1.500 professionals de 26 països.

Dalmau, que va intervenir en la sessió de dilluns, va parlar-hi de la metamorfosi de l'aprenentatge en les organitzacions. Com a gerent d'Unió Consorci Formació, en la seva intervenció es va referir a les estratègies pedagògiques, metodologies pròpies del sector salut, del desenvolupament d'experiències d'aprenentatge immersives per al desenvolupament de tot tipus d'habilitats, també les digitals. Segons Dalmau, durant un any marcat per la pandèmia, les organitzacions de salut han hagut d'impulsar estratègies d'aprenentatge per compartir experiències, coneixements i destreses en la gestió dels pacients de Covid-19. Es tracta d'un aprenentatge que s'ha realitzat en viu, un tipus d'aprenentatge que es relaciona amb les metodologies d'aprenentatge experiencial per al desenvolupament de competències tècniques, com la simulació, la ludificació, les vídeos immersius o el peer learning, entre d'altres.

De la seva banda, el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, ha ofert aquest dimarts una sessió dedicada a la metodologia Management Colors, de la qual n'és un dels creadors juntament amb Carles Mendieta i Òscar Dalmau. Management Colors és una eina que, a partir del joc, permet donar suport i reflexió a l'acció directiva i que potencia els processos de desenvolupament de les competències dels professionals amb responsabilitats a les organitzacions. Management Colors es genera a partir dels vuit àmbits bàsics per afrontar els nous reptes organitzacionals.

Aquesta no és la primera vegada que persones vinculades a UManresa participen en aquest fòrum internacional. La participació de Dalmau i Martínez s'emmarca en les accions d'internacionalització de la Universitat, especialment pel que fa a col·laboracions i accions amb països llatinoamericans.