El Documental del Mes tornarà dijous a la plana de l'Om amb «Dani Karavan», de Barak Heymann

És un viatge fascinant per la vida d'un artista irreverent i carismàtic, reconegut arreu del món per transformar l'espai públic amb instal·lacions monumentals

«Dani Karavan» retrata la vida de l'artista israelià
«Dani Karavan» retrata la vida de l'artista israelià | Promocional
Redacció
01 de juny del 2021
Actualitzat a les 15:45h
El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, tornarà aquest dijous 3 de juny a les 8 del vespre a l'Espai de la Plana de l'Om amb la projecció del documental Dani Karavan de Barak Heymann. Un retrat de l'artista israelià – traspassat recentment- que es va fer famós arreu del món per transformar l'espai públic amb instal·lacions monumentals. 

En aquest documental, Karavan es mostra com un rondinaire carismàtic, però els seus laments no només són entranyables sinó legítims. Si dediquem recursos a cuidar els parcs i els jardins del nostre entorn, com podem deixar que el pas del temps deteriori escultures i monuments creats per harmonitzar les relacions humanes en l'espai públic?

L'artista israelià Dani Karavan ha creat prop de 100 instal·lacions ambientals a tot el món. Ha guanyat alguns dels premis internacionals d'art més prestigiosos i li arriben constantment peticions per fer conferències sobre la seva obra innovadora. Tot i això, Karavan no està ni molt menys satisfet. Les estructures monumentals es deterioren ràpidament igual que ell es va fent gran. El clima polític del seu país el comença a tornar boig quan, de sobte, es veu embolicat en un greu conflicte polític i artístic per la seva última exposició.

Un viatge emotiu i sense filtres per la llarga trajectòria d'un artista universal. Un retrat carregat de sentit de l'humor, sobre un creador amb una sensibilitat única per dotar de vida pròpia els espais urbans i naturals on treballava. El monument d'homenatge al filòsof Walter Benjamin a Portbou parla per si sol i permet copsar la senzillesa de l'art de Karavan en tota la seva magnitud.

Per garantir les mesures de seguretat i control, l'Espai de la Plana de l'Om tindrà les entrades numerades i les invitacions es poden adquirir anticipadament a través d'internet.