El Consell Escolar de Manresa es reactiva amb dues comissions sobre la igualtat d'oportunitats

La trobada va comptar amb la presència del regidor d'Ensenyament i Universitats, Josep Gili Prat, i va reunir els sectors de la comunitat educativa de la ciutat i representants de l'administració

El regidor d'Ensenyament i Universitat de l'Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat
El regidor d'Ensenyament i Universitat de l'Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat | AjM
Redacció
01 de juny del 2021
Actualitzat a les 15:40h
Després de l’aturada causada per la pandèmia del curs passat, el Consell Escolar Municipal de Manresa es va poder reunir aquesta setmana passada de manera presencial. Va comptar amb la presència del regidor d’Ensenyament i Universitats, Josep Gili Prat, que va valorar molt positivament la participació, amb l’assistència de tots els sectors de la comunitat educativa de la ciutat que havien estat convocats. Per part de l’Ajuntament de Manresa també hi va assistir el personal tècnic del servei.

En el consell, es va informar de les activitats i pressupostos de la regidoria d'Ensenyament i, sobretot, de les aportacions econòmiques extraordinàries que s'han rebut per part del Departament d'Educació i de la Diputació de Barcelona, que han suposat un increment de les actuacions en el marc del Pla Educatiu d'Entorn i d'obres de millora de manteniment dels centres educatius de primària públics.

A més a més, es va aprovar la creació de dues comissions de treball: una comissió per a la revisió d’àrees de proximitat escolar de primària i adscripcions de secundària, i una segona comissió per a la creació d'un observatori i per la redacció del Pacte Socioeducatiu per a la igualtat d'oportunitats educatives.

Es tracta de dues comissions que neixen per donar impuls a diverses de les mesures recollides en el document final de conclusions de la Comissió per a l'Estudi de la Situació de la Segregació Escolar a Manresa (CESSEM) i que tal com va explicar el regidor Josep Gili Prat “permetran avançar en l'assoliment d'uns centres escolars més equitatius, que garanteixin l'èxit escolar i la igualtat d'oportunitats”.

El Consell Escolar Municipal és un òrgan de consulta i participació de tots els sectors implicats en la planificació de l'ensenyament no universitari de la ciutat, i te com a objectiu mantenir un corrent d'informació, estudi i deliberació entre l'administració i els diferents sectors de la comunitat educativa sobre totes les actuacions, així com establir un marc de participació, deliberació, proposta, consens i aportació ciutadanes en diferents àmbits del món educatiu de la ciutat de Manresa.