Camins

El Bages incorpora 14,5 km de camins municipals a la xarxa de carreteres de la Diputació

A la carretera de Santpedor a Castellnou de Bages, el camí de Mura a Rocafort i la carretera de Rajadell

per Redacció, 1 de juny de 2021 a les 13:01 |
El diputat Pere Pons, en la presentació de la primera fase del Pla Zonal de carreteres amb alcaldes de la comarca del Bages | DiBa
Tres camins municipals de la comarca del Bages, amb un total de 14,44 km, s'incorporaran a la xarxa local de la Diputació de Barcelona en la primera fase d'actuacions del Pla zonal de carreteres. En aquesta primera fase del Pla zonal, els camins on s'actuaran són la carretera de Santpedor a Castellnou de Bages, el camí de Mura a Rocafort i la carretera de Rajadell.

Els tres projectes s'han presentat aquest dimarts als responsables municipals de Navarcles, Sant Mateu de Bages, Mura, Talamanca, el Pont de Vilomara i Rocafort i Rajadell, beneficiaris de les actuacions, a càrrec del diputat d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, acompanyat del vicepresident primer del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernández.


Dos trams dels tres camins, amb un total de 3,1 km, es transformaran en carretera i s'incorporaran a la xarxa local de la Diputació de Barcelona. A la resta s'hi efectuaran millores per augmentar la seguretat viària, amb una inversió global de 2.647.000 euros. Aquestes actuacions contribuiran a millorar la xarxa viària i alliberar els ajuntaments del seu manteniment, comportant un estalvi econòmic important pels municipis, ja que passaran a dependre directament de la Diputació.

Les actuacions se centren en el vial de Santpedor a Castellnou de Bages. Aquest camí, de 6,6, km, en el primer tram, des del nucli de Santpedor fins a la urbanització del Serrat, d'1,5 km, es transformarà en carretereta, mentre que al segon tram, fins al nucli de Castellnou, de 5,1 km, es faran actuacions per millorar la seguretat viària. El conjunt de l'actuació te un pressupost de 1.632.000 euros. Pel que fa al calendari, al segon tram, fins al nucli de Castellnou, les obres es poden iniciar el quart trimestre de 2022, i al primer tram, fins al Serrat, en el primer trimestre de 2024.


Una segona actuació és la millora de la seguretat viària del camí de Mura a Rocafort, de 4,84 km, i que es correspon al perllongament de la carretera BV-1223 des de Mura fins a Rocafort, on enllaça amb la carretera BV-1224. En aquest projecte, que té un pressupost de 450.00 euros, està previst que les obres s'iniciïn el segon trimestre de 2023.

Finalment, la tercera actuació es correspon al camí d'accés únic al nucli de Rajadell des de l'actual enllaç amb l'Eix Transversal (C-25). En aquesta actuació, un tram de 1,6 km es transformarà en carretera amb el nou codi B-5531, i en un segon tram, d'1,4 km, es farà una millora de la seguretat viària. En el total de tres quilòmetres d'aquest projecte, s'invertiran 560-000 euros. L'inici d'obres d'aquesta actuació està previst per al primer trimestre de 2024.

En la presentació d'aquesta primera fase de camins del Pla zonal de carreteres, el diputat d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, ha celebrat la satisfacció dels alcaldes de la comarca per dur a terme aquests projectes, recordant que «mantenir en bon estat els camins requereix una inversió molt elevada i per això, des de la Diputació ajudem els municipis i, especialment, als que no disposen de connexions adequades».

El diputat d'Infraestructures també ha afegit que "el Pla Zonal és un projecte potent de planificació de la xarxa viària local que no s'actualitzava des fa 80 anys, amb el que en sortiran beneficiats molts ciutadans de municipis, tant per la millora de les actuacions com també per l'estalvi econòmic que suposarà que el manteniment dels camins no recaigui sobre els seus pressupostos".

 

Arxivat a:
Municipis, diputació, camins
Participació