«Tenim moltes ganes d'implicar-nos en iniciatives que vetllin pel territori i la seva gent»

La filosofia Trek arriba a Manresa a través d'una nova botiga que, més enllà de vendre productes relacionats amb el món del ciclisme, pretén convertir-se en un punt de trobada per a totes aquelles persones que vulguin descobrir i valorar l'entorn a través de la bicicleta

L'equip de Trek Manresa, a la botiga
L'equip de Trek Manresa, a la botiga | CBS
01 de juny del 2021
No fa ni dos mesos i mig que s'han instal·lat a Manresa però ja tenen clar que el seu objectiu principal és treballar per a la ciutat i la comarca que l'envolta, i també per a tota la seva gent. "Estem parlant d'un territori que compta amb indrets paisatgístics molt interessants que cal que vetllem perquè es preservin i es donin a conèixer", diuen el Joan, el Sergio, el Marc i l'Alan, els protagonistes d'aquesta història juntament amb el ciclisme i els valors que l'acompanyen. 

Ells quatre són els genets que porten les regnes de Trek Manresa, la nova botiga de bicicletes i complements ciclistes que ha obert al local que hi ha al número 62 del Passeig del Riu de la capital del Bages; un local que, si bé compleix amb escreix les seves funcions d'establiment comercial (assessorament, venda i reparació de bicicletes, així com també de complements), pretén anar molt més enllà. "Dintre del món del ciclisme i de l'esport que es practica a l'aire lliure existeix un vincle molt directe amb la natura i l'entorn", assenyalen els de Trek Manresa.
 

Trek Manresa compta amb un taller de reparació de bicicletes Foto: CBS


És precisament aquesta consciència ambiental la que volen potenciar i reivindicar en aquest nou espai: "tenim moltes ganes d'implicar-nos en iniciatives que vetllin pel territori i la seva gent, ja sigui col·laborant amb ens públics o privats; amb col·lectius o entitats, o amb persones a títol individual". La qüestió és, asseguren, "fer xarxa i crear comunitat per divulgar els valors de l'esport i de l'oci a l'aire lliure". De fet, el famós lema La unió fa la força podria il·lustrar, perfectament, la manera de treballar del Joan, el Sergio, l'Alan i el Marc. Perquè aquesta xarxa a la qual es refereixen és la mostra més fefaent d'aquest modus operandi, i per partida doble: unió per preservar el territori i unió, també, per encomanar la passió per la bicicleta a totes aquelles persones que senten que tenen ganes d'anar-hi però que no troben quan, amb qui o per on. 
 

L'establiment està situata al Passeig del Riu de Manresa Foto: CBS


Tothom ha estat principiant

No hi ha cap persona al món que, només de néixer, es declari fan incondicional de la bicicleta. Per començar, abans de res, cal que aprengui a anar-hi. Sí, sembla una obvietat, però a vegades ens oblidem que el procés de familiarització amb un vehicle de dues rodes en el qual no toquem de peus a terra i que pot arribar a velocitats considerables, sigui bufar i fer ampolles. I no és cert. Això, els de Trek Manresa ho tenen molt clar: "no pel fet de ser una botiga especialitzada en ciclisme vol dir que només atenem aquelles persones que coneixen i dominen el sector", aclareixen. "Precisament el que volem és apropar-nos a aquella gent que té ganes de provar d'introduir-se al món de la bici però que no sap per on començar". Sense anar més lluny, els mateixos responsables de Trek Manresa també van ser principiants, en el seu moment. I algun d'ells, no fa pas gaire que ha convertit aquest esport en la seva passió. 

Vols saber més coses sobre l'Alan, el Joan, el Marc i el Sergio? Continua llegint!

 

El #TestTrek: Quin tipus de ciclista ets?

Sí, segurament hi ha tants tipus de ciclistes com persones al món. Però també és ben veritat que quan se surt a pedalar en comunitat, cadascun dels membres acaba agafant un rol concret que sovint es repeteix en molts grups ciclistes. Hi ha qui encarna el rol de líder; hi ha aquell/a que té excuses i es queixa per qualsevol cosa; trobem la que sempre s'encarrega de reparar tots els desperfectes que van sorgint al llarg de la ruta; aquell que només pedala per després cruspir-se un esmorzar de forquilla i ganivet... Saps quin rol ocupes o ocuparies, tu, en una colla ciclista? Descobreix-ho fent el #TestTrek que trobaràs a continuació!