Dimarts tindrà lloc la reunió informativa per tractar el canvi de nom del carrer Alfons XII

La reunió, adreçada a veïns, veïnes i persones amb activitats al carrer es farà a les 8 del vespre, a l'Espai Plana de l'Om

Redacció
31 de maig del 2021
Actualitzat a la 13:19h
Aquest dimarts 1 de juny, a les 8 del vespre, a l'Espai Plana de l'Om, l'Ajuntament de Manresa ha organitzat una sessió informativa adreçada a veïns, veïnes i persones amb activitats al carrer d'Alfons XII per explicar els motius del canvi de nom del carrer i les seves implicacions.

Per assistir-hi cal reservar localitats, a la pàgina web del teatre Kursaal o a les taquilles del teatre. Es tindran en compte totes les mesures de seguretat que estableix la normativa.

Tal i com es va informar fa uns dies, l'Ajuntament de Manresa ha iniciat els tràmits per al canvi del nom del carrer d'Alfons XII i batejar-lo amb el nom de passeig de la República, un cop consultada la Comissió de treball de Nomenclàtor de Manresa i experts en la història i el nomenclàtor de la ciutat. 

El govern municipal va proposar a la Comissió del Nomenclàtor canviar el nom del carrer d'Alfons XII d'acord amb el treball que s'ha estat realitzant els darrers anys en l'esmentada comissió, basat en una revisió de noms de carrers que vénen de l'època del franquisme i d'altres moments històrics i que es considera que actualment no representen els valors que identifiquen la ciutat de Manresa.

Es preveu que en el proper Ple Municipal, el 17 de juny, es doni compte de l'obertura de l'expedient per a la retirada del nom del carrer Alfons XII. A la sessió següent, del juliol, es portaria a votació la retirada del nom d'Alfons XII, i també nominar el vial amb el nom de passeig de la República.