El Premi Jove de Microteatre empetiteix Els Carlins

"El trívial" es converteix en la primera obra guanyadora del premi, molt renyida entre els quatre finalistes

Jèssica Rivero i Carla Garcia, guanyadores del primer Premi Jove de Microteatre d'Els Carlins
Jèssica Rivero i Carla Garcia, guanyadores del primer Premi Jove de Microteatre d'Els Carlins | Els Carlins
Redacció
31 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:53h
Aquest diumenge, 180 persones van omplir el teatre d'Els Carlins per viure la primera microFinal, o final del Premi Jove de Microteatre impulsat per l'entitat. En una sola funció de poc més de 2 hores es van exhibir les quatre obres finalistes (CatFetish, Viatge al Centre del No-Res, El trívial i Nèbula). Va ser una jornada conduïda pel jove santjoanenc de 15 anys Ferran Ribera.

La victòria, segons el jurat molt renyida perquè "en poc més de 20 minuts per peça n'hi va haver prou perquè poguéssim copsar-ne el talent creatiu dels guions, la direcció i la interpretació", va ser per a l'obra El trívial de Jèssica Rivero Prat i Carla Garcia Sansegundo, que va obtenir 3 vots del jurat. La resta d'obres van obtenir un vot del jurat cadascuna. El vot del públic va ser per a CatFetish.

De les quatre propostes, dutes a terme majoritàriament per joves del Bages i Moianès de menys de 30 anys, cal remarcar la presència en totes elles de temàtiques reivindicatives, com els empadronaments o sobretot la relació amb els feminismes, LGTBI+ o la transfòbia. El premi va ser de 500 euros.

Els Carlins valora aquest primer certamen com una aposta compromesa amb el talent teatral jove de la comarca. "Cal felicitar-los a tots i demanar-los que continuïn i de la mateixa manera seguirem treballant per a proporcionar facilitats i ocasions com aquesta per desenvolupar i mostrar tot el seu art".

El Premi Jove de Microteatre forma part d'una de les tres línies de la convocatòria artística 2021 de l'entitat (les altres dues són per a residències artístiques i per a muntatges teatrals del Grup de Teatre d'Els Carlins). És una aposta ferma i conscient de l'entitat històrica en un any crític per al sector cultural i associatiu.