La plataforma de la gent gran pregunta «qui mana» a Sant Andreu Salut arran del debat sobre la residència del Xup

Recorden al director de la Fundació, Manel Valls, que els dos últims presidents del patronat, els alcaldes Junyent i Aloy, s'hi han mostrat favorables

La manifestació de la plataforma dels pensionistes al seu pas pel carrer del Born
La manifestació de la plataforma dels pensionistes al seu pas pel carrer del Born | Pere Fontanals
31 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:40h
Les declaracions del director general de la Fundació Sant Andreu Salut, Manel Valls, assegurant que la construcció d'una residència per a la gent gran al barri del Xup "és un error" no han caigut gens bé a la Plataforma en defensa de les pensions públiques i els drets de la gent gran, segons s'ha pogut sentir aquest dilluns en la manifestació que han organitzat entre la plaça Major i la plaça de Sant Domènec.

Josep Fuentes, un dels representants de la plataforma ha recordat a Valls que "els dos últims presidents del patronat de la fundació, els alcaldes Junyent i Aloy, que encara ho és a l'actualitat, s'hi han mostrat favorables i, més enllà dels retards que s'acumulen, han assegurat que la residència es construirà". Per aquesta raó, Fuentes s'ha preguntat retòricament "qui mana" a la Fundació Sant Andreu Salut.

Fuentes ha recordat que el mateix Valls admetia que per entrar en una plaça pública o privada a la residència Montblanc o Sant Andreu calia una espera de dos anys, "de manera que reconeixia que falten places i són necessàries més places de residència". "Ara, Manel Valls demana a la Generalitat que li concerti les places que tenia privades, i ho demana ara perquè mentre no tenia competència, les omplia, però ara que hi ha la previsió de construcció de noves residències, tem que no les pugui omplir", ha sentenciat Fuentes.

La manifestació de la plataforma ha transcorregut entre la plaça Major i la plaça Sant Domènec entre proclames de "volem una residència al Xup". Un cop al final del trajecte Joaquín Vizcaíno ha llegit el manifest de la Comissió de la Gent Gran del Xup - Associació de Veïns del Xup i Enric Martí, el de la plataforma.

Els manifestos han recordat la falta de places públiques residencials per a la gent gran i com la seva construcció al Xup també esdevé un projecte "d'interès estratègic" per a la ciutat. També que les obres s'haurien d'haver licitat i que l'inici de la construcció estava prevista per a juliol de 2021, i que hi havia prevista la seva finalització el desembre de 2022. La plataforma no accepta l'aturada en els terminis, "ja que la pandèmia és una situació conjuntural que no modificarà de cap manera el dèficit de places de residència a Manresa".

La plataforma i la Comissió de la Gent Gran del Xup demanen a les associacions de veïns, entitats, partits polítics, sindicats i a tota la ciutadania de Manresa que recolzin aquesta reivindicació i s'hi adhereixin.