L'Ajuntament de Manresa inicia els treballs de millora i manteniment general a 24 parcs infantils

L'actuació forma part de les actuacions previstes dins el Pla de Millora de l'Espai Públic 2020, que destina una inversió de 200.000 euros en millores a parcs infantils

Parc infantil de Manresa
Parc infantil de Manresa | AjM
Redacció
28 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:28h
L'Ajuntament de Manresa - a través de la Regidoria de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent – ha iniciat aquesta setmana els treballs de millora i manteniment general de 24 dels 62 parcs infantils de la ciutat. L'actuació té una durada de tres mesos i un pressupost de 83.751,98 euros (IVA Inclòs).

Els treballs formen part del Pla de Millora de l'Espai Públic 2020 que té un pressupost global de 200.000 euros, un import amb el que s'ha creat una nova àrea de joc infantil al carrer Joan Fuster i s'ha ampliat l'oferta de jocs a l'àrea Abat Oliba i que inclourà també la realització durant aquest any de la millora integral del parc Selves i Carner i del parc del carrer Carrasco i Formiguera.

Els treballs —que suposen la continuació de les actuacions desenvolupades el 2018 i 2019 en aquests espais— se centren en la substitució de determinats elements detectats com a irrecuperables en les actuacions anteriors a la que s'hi suma la substitució de peces malmeses. Les actuacions també plantegen una intervenció de tractament de les superfícies dels elements de jocs infantils que deriva bé de l'existència de pintades, bé del mal estat de la fusta. Aquesta intervenció de tractament es diferencia en pintura o en tractament amb oli de la fusta d'acord amb les característiques pròpies de l'element. Els treba lls inclouen millores del paviment de determinades àrees de joc, amb el tractament del paviment granular de la totalitat de l'àrea o bé en els àmbits concrets de cada element de joc.

Els parcs infantils on s'intervindrà són: Carrer Sagrada Família; Casa Caritat, Cintaires; Comtessa Ermessenda, Creu Guixera, Dipòsits Vells, Font Del Gat, Font dels Panyos, Joan Brossa, Josep Arola, La Balconada (Bloc 1), La Balconada (Bloc 6), La Balconada (Bloc 13), La Balconada (Bloc 22), La Guia, Parc de Sant Ignasi, Passatge de la Trieta, plaça de Cal Gravat, plaça de la Democràcia; plaça de la Pau; plaça de l'Amistat; plaça d'Espanya, Sant Blai i el Tossal del Coro.

Durant els treballs no es preveuen afectacions a la mobilitat i només es faran tancaments parcials de les àrees de joc on s'actuï.