Col·lectius de Sallent denuncien traves de l'Ajuntament per poder celebrar activitats culturals

L'alcalde Oriol Ribalta s'ha mostrat "sorprès" per la queixa ja que els denunciants "han organitzat nombroses activitats al poble darrerament, sense que no hagin tingut cap impediment"

Imatge d'arxiu d'un acte de la Fumera de Sallent
Imatge d'arxiu d'un acte de la Fumera de Sallent | G. Cabra
Redacció
27 de maig del 2021
Actualitzat a les 20:58h
La Cooperativa de Consum la Brolla, la Fumera i l'Ateneu Popular Rocaus denuncien la manca de voluntat política que mostra l'Ajuntament de Sallent per reprendre la vida i la cultura al carrer.

"No entenem els entrebancs que se'ns imposen a l'hora d'organitzar activitats pel poble”. Avisen que "reclamen documents tècnics i tràmits administratius com si fóssim empreses amb ànim de lucre” i que "les instàncies per fer activitats culturals es responen des de la policia local en comptes de l'Ajuntament, esquivant el diàleg entre regidors i entitats”.

L'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, s'ha mostrat "sorprès" per la queixa d'aquests tres col·lectius i ha assegurat que "precisament Sallent és un dels municipis que més s'ha implicat en la cultura de carrer aquestes darreres setmanes". El batlle assegura que el govern municipal "treballa sempre per trobar el punt d'equilibri entre la legislació i els actes de les associacions", però que hi ha vegades que els informes tècnics no són favorables, "però no només per a aquests tres col·lectius, sinó també per a altres entitats i fins i tot per al propi Ajuntament".

Les associacions consideren que "l'Ajuntament hauria de facilitar els tràmits si volem un poble viu i actiu en comptes de complicar-los”. Remarquen que és una qüestió política, no tècnica: "som conscients que estem en un procés de recuperació de la vida cultural i cal respectar les mesures covid per adaptar-nos a la situació actual, però això no és excusa perquè els regidors releguin les seves decisions als tècnics o la policia local”. Afegeixen que "els requisits que demanen tenen molt poc a veure amb la situació de pandèmia que estem vivint”.

Les entitats denuncien que l'Ajuntament troba pegues a les iniciatives que "no sorgeixen de la institució" i posen de manifest que "els últims mesos s'han fet moltes altres activitats a Sallent a les quals no s'han posat tantes dificultats”. Per tant, entenen que no és una qüestió de permisos "sinó de voluntat política".

En aquest sentit, Ribalta ha assegurat que els tres col·lectius "han organitzat nombroses activitats al poble darrerament, sense que no hagin tingut cap impediment per part del consistori", el que passa és que algunes vegades "han presentat les demandes a última hora i l'Ajuntament de Sallent té els recursos humans que té per donar-lis tràmit".

És per tot això que les entitats reclamen poder parlar amb els polítics de l'equip de govern, i no amb la policia local, per poder demanar explicacions i aclarir les dificultats que es troben per organitzar activitats i recuperar la vida i la cultura al carrer. En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que ja tenen una reunió convocada per al proper dilluns i que si no han rebut la convocatòria, la rebran properament.