Una font de sang a Sant Domènec per visualitzar els darrers feminicidis als Països Catalans

Acció Lila ha tenyit la plaça de vermell per denunciar "la perpetuació del sistema capitalista i patriarcal que només condueix a la violència"

Font de la plaça Sant Domènec amb l'aigua tenyida i pintades
Font de la plaça Sant Domènec amb l'aigua tenyida i pintades | Acció Lila
Redacció
27 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:44h
La brigada de neteja de l'Ajuntament de Manresa ha passat mig matí de dijous netejant la plaça Sant Domènec de pintura vermella després que, la nit de dimecres, membres d'Acció Lila hagin tenyit la seva font d'aquest color per simbolitzar la sang de les víctimes de la violència masclista.

Acció Lila va tenyir la font de la plaça Sant Domènec de vermell com a resposta als 6 feminicidis ocorreguts la setmana passada a l'estat espanyol. 4 d'ells als Països Catalans, on aquest 2021 ja en son 14. També va encartellar la plaça amb els noms de les dones assassinades, i va omplir la plaça amb sang.

Denuncien que la perpetuació del sistema capitalista i patriarcal només condueix a la violència i afirmen que la indiferència institucional i social davant els feminicidis setmanals és criminal.

L'acció s'emmarca en una resposta col·lectiva per part dels col·lectius feministes anticapitalistes dels Països Catalans, i criden a totes les dones a organitzar-se juntes per combatre la violència masclista.