1 de 10
Pedra seca

Sant Fruitós acollirà la mostra «Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya» a partir de dijous

L'exposició serà conjunta entre el Museu de la Vinya i el vi i la biblioteca municipal

El Bages és una de les comarques amb més construccionsde pedra seca | LF
per Redacció, 26 de maig de 2021 a les 15:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Museu de la Vinya i el Vi i la biblioteca municipal de Sant Fruitós acolliran conjuntament l'exposició "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya", produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat amb motiu del reconeixement de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial per part de la UNESCO.

Aquesta mostra, s'inaugurarà aquest dijous 27 de maig a les 7 de la tarda al Museu de la Vinya i el vi, i es podrà veure fins al dia 4 de juliol tant al Museu com a la Biblioteca Municipal.


La mostra, eminentment fotogràfica, ofereix una panoràmica àmplia sobre el llegat de la pedra seca a Catalunya, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial, alhora que explica la vigència actual d'aquesta arquitectura, harmònica amb l'entorn natural i sostenible des de tots els punts de vista.

A la comarca del Bages existeixen actualment moltes construccions d'aquest tipus creades a peu de vinya per tal d'elaborar el vi in situ i per a construir murs o barraques de vinya.

 

Participació