«Ara tinc feina i amb els papers en regla em puc començar a estabilitzar i mirar al futur amb més tranquil·litat»

Quatre persones han aconseguit formalitzar oficialment la seva situació al país amb un contracte de treball als serveis laborals d'Ampans

Vitoria Regia Da Silva, originària del Brasil, treballa al Garden d'Ampans
Vitoria Regia Da Silva, originària del Brasil, treballa al Garden d'Ampans | Ampans
Redacció
26 de maig del 2021
Actualitzat a les 14:56h
Quatre persones que estaven en situació irregular a Catalunya han pogut formalitzar oficialment la seva situació al nostre país, amb l'ajuda que han rebut a través de la línia ACOL del Programa Treball i Formació de la Generalitat de Catalunya, en el que participa Ampans. Aquestes 4 persones treballen des d'aquesta primavera a diversos serveis laborals d'aquesta entitat que acompanya persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i en situació de risc.

Una d'elles, Vitoria Regia Da Silva, originària de Brasil, s'ha incorporat a la plantilla del Garden d'Ampans. "No tinc paraules per descriure com de meravellós és treballar envoltada de plantes i amb vosaltres -referint-se als seus companys d'equip-. He trobat una gran oportunitat i estic aprenent cada dia coses que mai hauria imaginat".

L'Abdelkarim Beraghoual i el Miloud Zoubai, originaris del Marroc, s'han incorporat a la Secció laboral de Neteja del Centre Especial de Treball.

L'Abdelkarim Beraghoual se sent afortunat d'haver trobat aquesta feina i haver pogut millorar la seva situació al país, amb tots els tràmits legals formalitzats amb regla, i assegura que no només ell ha trobat la tranquil·litat, sinó que també ha repercutit en el benestar de la seva família. "Estic molt content, però no només jo, també els meus fills, la meva dona i la meva mare que ara ja no pateix per mi".

Pel Miloud Zoubai "haver trobat aquesta feina i tenir els papers m'ha donat estabilitat. Ara, la meva família del Marroc està tranquil·la perquè saben que estic bé. La meva situació ha millorat i ja puc començar a fer plans".

Una quarta persona, Khalid Nsias, també del Marroc, forma part de la brigada de Jardineria, del Centre Especial de Treball d'Ampans. Després d'assegurar que ha trobat molt bon ambient de treball, desitja que "en el futur tot pugui seguir així de bé".

Les 4 persones s'han integrat perfectament a les seccions laborals d'aquesta entitat i gràcies a haver aconseguit la feina, també han pogut regularitzar la seva situació al país i disposar dels papers necessaris per poder fer tots els tràmits i gestions imprescindibles que necessita qualsevol ciutadà.

Tres de les quatre persones a les que Ampans ha pogut donar feina, van arribar a l'entitat de la mà de Càritas, i la quarta, de la comunitat de Sant Egidi. Gràcies a la col·laboració entre entitats, totes elles han pogut normalitzar la seva residència i aconseguir un treball per ser autònomes i seguir el seu itinerari vital.

La línia ACOL del Programa Treball i Formació de la Generalitat de Catalunya s'ha creat específicament per afavorir la regularització de persones en situació irregular, i té per objectiu facilitar l'obtenció d'un permís de residència i treball per motiu d'arrelament social. Aquest programa, impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), integra accions d'experiència laboral i accions formatives. En el cas d'Ampans, en col·laboració amb Càritas, el programa contempla les accions de contractació de 4 persones durant un període mínim de 12 mesos. També recull accions de formació transversal en competències digitals bàsiques (30 hores) i de treball en equip (30 hores).

Tenint en compte les característiques de cadascun del llocs de treball del projecte, aquestes accions d'experiència laboral i formativa permetran a les persones participants que estiguin acompanyades per personal tècnic o de suport que necessitin en el desenvolupament de les tasques del seu lloc de treball. Professionals de l'entitat acompanyen en tot moment les tasques laborals i les accions formatives que duen a terme, i la capacitació en funció del lloc de treball.

Una de les finalitats d'Ampans és la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat, ja sigui per la seva condició personal o per factors de l'entorn, com és el cas de les persones que arriben al nostre país, sense xarxa i amb pocs suports per poder arrelar-s'hi i tenir una vida digne com la que han vingut a buscar. En aquest sentit, aquest programa específic és una eina molt potent per ajudar aquestes persones. L'objectiu final del programa consisteix en aportar oportunitats d'ocupació a persones migrades que puguin obtenir una autorització per obtenir un contracte de treball, contribuint a la seva inserció sociolaboral i a la regularització de la seva situació a Catalunya.
Arxivat a