Masats subministrarà les portes d'andana a l'estació de Trinitat Nova a Barcelona

Actualment es fan obres en aquesta estació per incorporar-hi una nova andana que permetrà separar el funcionament de les línies 4 i 11 de Metro

Portes de l'andana de Metro de Barcelona que fabricarà Masats
Portes de l'andana de Metro de Barcelona que fabricarà Masats | Masats
Redacció
26 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:56h
L'empresa bagenca Masats ha aconseguit el contracte de subministrament de portes d'andana PSD a l'estació de Trinitat Nova de Barcelona, que serà remodelada per TMB Transports Metropolitans de Barcelona.

Actualment es fan obres en aquesta estació per incorporar-hi una nova andana que permetrà separar el funcionament de les línies 4 i 11 de Metro de Barcelona, que coincideixen en aquesta estació. 

Les portes d'andana augmenten la seguretat de l'estació i en milloren la qualitat de l'aire i la climatització. Al mateix temps, la senyalització de posició de les portes millora el servei, ja que es redueix el temps d'embarcament i desembarcament.

Masats subministrarà a Rubau, l'empresa constructora que ha guanyat la licitació d'infraestructures de la Generalitat, tota la façana amb portes d'andana. La comanda inclou setze mòduls de portes automàtiques que s'obren simultàniament amb les del tren, així com les portes d'emergència manuals i els panells fixos. A més del seu disseny avantguardista, s'ha valorat l'alt grau de seguretat de les portes, el seu nivell d'intercomunicació amb les portes d'andana i la possibilitat d'utilitzar els panells per a serveis auxiliars. 

La separació de les línies i la incorporació de les portes d'andana permetrà gestionar amb conducció automàtica tot el traçat de la línia 11, i incrementar les freqüències de la línia 4.

Està previst que aquesta estació entri en servei el setembre de 2021.