Quin logo triaries per a Manresa, Capitalitat del Bàsquet Femení 2021-2022?

Fins al 7 de juny es podrà escollir entre els tres logos finalistes seleccionats pel comitè organitzador entre les propostes presentades per l'alumnat de l'Escola d'Art

Redacció
25 de maig del 2021
Actualitzat a les 15:15h
Logos finalistes per a Manresa, Capitalitat del Bàsquet Femení
Logos finalistes per a Manresa, Capitalitat del Bàsquet Femení | AjM
A partir d'aquest dimarts i fins al 7 de juny tothom que ho desitgi podrà votar per escollir el logo de Manresa, Capitalitat del Bàsquet Femení 2021-2022 al web oficial de la capitalitat. Les persones participants hauran d'escollir entre els 3 logos que el comitè organitzador h a seleccionat del total de 9 propostes dissenyades per l'alumnat de l'Escola d'Art de Manresa.

El comitè organitzador de Manresa, Capital del Bàsquet Femení 2021-2022 va demanar col·laboració a l'Escola d'Art de Manresa per crear una identitat corporativa gràfica per aquesta capitalitat que Manresa assumirà a partir de setembre del 2021 i fins al juny de 2022, amb un calendari farcit d'actes que es donaran a conèixer a partir del 4 de setembre quan s'agafi el relleu amb Malgrat de Mar.

Tot i que la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ja disposa d'un logotip genèric on cada any s'incorpora el nom de la nova ciutat que assumeix aquesta capitalitat, Manresa, des d'un inici, ha volgut tenir una empremta pròpia i per això ha considerat important disposar d'un logotip amb un disseny diferenciat.

Des del comitè organitzador es va demanar a l'alumnat de l'Escola d'Arts que el logotip parlés de Dona, que la figura femenina hi fos present; de Bàsquet, que és un esport molt arrelat a la ciutat i on la petja femenina ha estat important en diferents generacions; i de Manresa, es volia que aquesta capitalitat posi l'accent en l'esport d'equip, el de treball conjunt per compartir esforç, per aconseguir un resultat i un objectiu comú.

L’alumnat de 2n de grau mitjà de l'Escola d'Arts hi han respost amb 9 propostes de molt bon nivell i que, un cop valorades pel comitè organitzador, s'han reduït a les 3 finalistes que són les que es sotmetran a votació popular. Es preveu desvetllar el logotip guanyador a partir del 15 de juny. L'alumne creador del logotip guanyador rebrà un premi del comitè organitzador i també es sortejarà un altre premi entre els votants de les 3 propostes finalistes.

El comitè organitzador dels actes de Manresa, capital del Bàsquet Femení 2021-2022 està format pel Manresa Club Bàsquet Femení, el Club Bàquet Oms, l'AE la Salle Manresa, exjugadores dels equips que van militar a la 1a divisió femenina a finals dels anys 80, la Federació Catalana de Basquetbol (delegació de les Comarques Centrals) i l'Ajuntament de Manresa.

La web www.cbfmanresa.cat just t s'ha obert fa uns dies per posar en marxa la votació popular del logo. A partir de la tria de la imatge representativa, el seu disseny i contingut s'anirà completant amb l'objectiu de ser un referent informatiu per a la celebració a Manresa d'aquesta capitalitat esportiva del bàsquet femení.