Vesprada poètica a la General Store de la mà de la Papasseit, amb Gerard Vilardaga i Vicenç Zumajo

Després de l'èxit del primer recital de poesia al pati en format vermut, la llibreria proposa ara un recital afterwork

Gerard Vilardaga amb el seu «Home de missa»
Gerard Vilardaga amb el seu «Home de missa» | Promocional
Redacció
25 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:27h
El passat mes d'abril, la Llibreria Papasseit recuperava la seva programació cultural amb una voluntat renovada: crear sinergies amb diferents espais de la ciutat on portar els seus actes de poesia. De resultes d'aquesta combinatòria, ja han fet un recital poètic al pati de la General Store and Coffee de Manresa (Passatge Catalunya, 6), un espai industrial recuperat de la ciutat que ofereix servei de cafetera i restaurant, cursos i tallers, botiga d'art i artesania i molt més; i a la terrassa de l'Ateneu Popular la Sèquia, a la Plaça Major de la ciutat.

Aquest dijous 27 de maig a les 7 de la tarda, tornen al pati de la General Store per presentar Home de missa i Vi blanc, vi negre, els darrers llibres dels poetes Gerard Vilardaga i Vicenç Zumajo.

Gerard Vilardaga Cunill (Berga, 1977) és antropòleg social i cultural, especialitzat en la branca visual. Bona part de la seva obra rau en la recuperació de la memòria històrica a través de la memòria oral i les històries de vida, una temàtica sobre la qual ha publicat diverses obres, com El Convent del tèxtil (Editorial Albí, 2007). També ha publicat el llibre de narrativa IB6123 (Editorial Tria, 2010) i dos poemaris: Diumenge i Dimarts (Cejeb i Konvent 2011 i 2014, respectivament). 

Ha recitat els seus poemes per teatres, bars, biblioteques, kebabs i d'altres indrets evocadors. L'últim llibre en el que col·laborà és Isanta: 10 anys després (Cejeb, 2016). 

Forma part de la companyia berguedana Tràfec Teatre amb la qual han rebut diversos premis nacionals i internacionals, els últims anys han estat de gira arreu Europa. I porta a escena els seus projectes més personals amb Iris Hinojosa, El lladruc, li va valer el Premi de teatre de Butxaca de Ciutadella el 2017.

Per últim, és col·laborador del Centre d'Art Konvent (Cal Rosal) i cofundador d'Al Ras petit Festival.

Vicenç Zumajo Paz (Berga, 1964), des de ben jove va optar per la poesia com forma d'expressió artística. Els seus poemes tenen una poètica propera i col·loquial i són un continu exercici d'alliberament interior.

Ha estat guardonat en diversos premis literaris, majoritàriament de poesia i ha publicat els poemaris Darrera la paraula, Cendra i No tinc res contra les cordes, tots ells amb una poesia molt diversa però definida i centrada en temes com la solitud, una constant en els seus poemes.

La seva inquietud per la poesia l'ha portat a formar part de diversos col·lectius artístics i literaris, actualment forma part de l'associació cultural CalamArts en Tinta, organitzadora del Festival de poesia Vila de Gironella. 

L'acte, organitzat per la Llibreria Papasseit, tindrà lloc al pati de la General Store and Coffee (Passatge Catalunya, 6 de Manresa) el dijous 27 de maig a les 7 de la tarda. Serà, com sempre, d'entrada gratuïta i oberta a tothom, a l'aire lliure i respectant totes les mesures de prevenció de la Covid-19.