El DocsBarcelona aterrarà aquesta setmana a la Plana de l'Om de Manresa amb dues sessions

Divendres es podrà veure "Altsasu (Gau Hura)" d'Amets Arzallus i Marc Parramon i dissabte "El secreto del Dr. Grinberg" d'Ida Cúellar

El documental «Altsasu» arriba a Manresa aquesta setmana
El documental «Altsasu» arriba a Manresa aquesta setmana | Promocional
Redacció
25 de maig del 2021
Actualitzat a les 11:08h
L'Espai de la Plana de l'Om acollirà aquesta setmana el Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona amb dues sessions que es podran veure divendres i dissabte a les 7 de la tarda.

Divendres es projectarà Altsasu (Gau Hura) d'Amets Arzallus i Marc Parramon, una mirada íntima al cas dels joves acusats de terrorisme d'Altsasu que captura la transformació física i emocional dels joves a través d'un accés inèdit al seu entorn personal i familiar. I dissabte es podrà veure El Secreto del Dr. Grinberg d'Ida Cúellar, la història del doctor mexicà Jacobo Grinberg, considerat per molts com l'Einstein de la consicència, que el 1994 en ple clímax de la seva carrera va desaparèixer misteriosament. 

Amb la voluntat d'acostar el cinema documental als habitants del Manresa, tant Manresana d'Equipaments Escènics, com Cineclub i l'Ajuntament de Manresa se sumen al projecte del Festival Docs Barcelona dins la secció del Docs de Prop, que amb el suport de la Diputació de Barcelona, farà que el festival arribi enguany a nou ciutats de la província: Granollers, Vilafranca, Castellar del Vallès, Sant Andreu de la Barca, Mataró, Tona, Vilanova i la Geltrú i Sant Cugat del Vallès, a més de Manresa. 

Les dues sessions també inclouran la projecció de curtmetratges. Així en la sessió del 28 de maig es projectaran els curts A cambio de tu vida d' Olatz Ovejero, Aurora Báez, Clara López, Sebastián Ramírez i Te llamo para... de Sophia Iribertegui; i el 29 de maig es podrà veure també Dores de Coral Piñeiro. 

Les entrades per a les dues sessions del DocsBarcelona són gratuïtes amb invitació prèvia i es poden aconseguir a les taquilles de Kursaal o per internet a www.kursaal.cat

Divendres, 28 de maig

19 h – Espai Plana de l'Om de Manresa

A cambio de tu vida

D'Olatz Ovejero, Aurora Báez, Clara López, Sebastián Ramírez (Espanya, 2020)
Castellà, Gallec, VOSCaste – 23 min. 

Una explosió en una de les majors plantes químiques d'Europa, la Petroquímica de Tarragona, desperta la lluita laboral d'un grup d'obrers que reclama el que és just per a tots.

Te llamo para...

De Sophia Iribertegui (Espanya, 2021)
Castellà – 6 min.

Cada cop que ens truca algun teleoperador, el nostre ritme de vida accelerat no ens permet comprendre que estem parlant amb una persona que simplement està fent la seva feina. Tenim el temps tan controlat que cada vegada que et truquen sents com si te'l robessin… això sí, a l'hora de cabrejar-se, sembla que no els hi sàpiga greu gastar el seu temps.

Altsasu (Gau hura)

D'Amets Arzallus, Marc Parramon (Espanya, 2021)
Euskera, castellà, VOSCaste – 80 min.

El cas Altsasu com mai abans l'havíem vist. El documental comença el 2018 quan falten 100 dies pel judici i tres dels vuit joves acusats de terrorisme ja porten un any i mig en presó preventiva. El film captura la transformació física i emocional dels joves a través d'un accés inèdit al seu entorn personal i familiar. Una mirada íntima al factor humà d'un conflicte pervers que demana molta empatia: la injustícia s'alimenta de ràbia.

Premier Mundial

Dissabte, 29 de maig

19 h – Espai Plana de l'Om de Manresa

Dores

De Coral Piñeiro (Espanya, 2020)
Català, Gallec, VOSCaste – 23 min.

Dores respon a una necessitat molt clara: lluitar contra l'oblit. Aquest documental recull les històries de quatre persones que, d'una forma o una altra, van ser testimonis o recullen els testimoniatges de les conseqüències de la repressió franquista a Galícia.

El secreto del dr. Grinberg

D'Ida Cuéllar (Espanya, 2020)
Castellà, Angles, VOSCaste – 92 minuts

El 1994, i en ple clímax de la seva carrera, el doctor mexicà Jacobo Grinberg va desaparèixer misteriosament. Considerat per molts com l'Einstein de la consciència, va portar l'estudi de la psicofisiologia més enllà dels límits de la ciència tradicional amb la finalitat d'acostar-se al potencial infinit del cervell humà i demostrar els primers indicis de la telepatia.

Estrena catalana