El Bages és l'única comarca barcelonina que supera els 200 punts de risc de rebrot

És la quarta a nivell de país, però només per darrere de comarques molt menys poblades

Gent amb mascareta a Manresa
Gent amb mascareta a Manresa | Adrià Costa
24 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:05h
El Bages és la comarca de la demarcació de Barcelona amb el risc de rebrot més alt, de 257 punts el passat 20 de maig, i l'única que supera els 200 punts. A nivell de país, el Solsonès (452), la Garrotxa (270) i el Priorat (264) són les úniques comarques que tenen un risc més alt que el Bages, però tenen una població significativament més baixa i uns valors, per tant, més proclius als extrems. Fins i tot les tres comarques que se situen després que el Bages pel que fa a risc de rebrot, també són molt menys habitades: el Pallars Sobirà (251), l'Alt Urgell (215) i el Ripollès (214).

La mitjana catalana en l'última data de la que es disposen dades consolidades (111), és de menys de la meitat que la del Bages. Mentre que el risc ha baixat considerablement la darrera setmana a tot el país, al Bages tot just només ha baixat de 5 punts, des de 262 punts.

Pel que fa a la velocitat de contagi, l'índex tampoc no és massa més bo. Mentre que moltes de les comarques del país tenen valors molt per sora d'1, fins i tot algunes de les que tenen risc de rebrot alt, el Bages va tancar el 20 de maig amb una RT de 0,99, o sigui, pràcticament d'equilibri.

A Manresa ciutat la situació encara és més dolenta. En l'última setmana computada, el risc de rebrot no només no ha baixat ni s'ha estabilitzat, sinó que ha crescut considerablement en més de 70 punts, de 263 a 334, i la velocitat de contagi es troba en 1,16, mentre que en les anteriors dues setmanes havia estat per sota dels 0,90.