Les cooperatives escolars de Manresa vendran els seus productes del 24 de maig fins a final de curs

A causa de la pandèmia, enguany la venda no es realitzarà en format presencial com en les altres edicions

Redacció
24 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:52h
Més de 300 alumnes de 5è i 6è de Primària de les cooperatives escolars de Manresa (L'Espill, La Salle, la Joviat i el Bages) vendran, a partir del 24 de maig i fins a finals de curs, els productes que han confeccionat al llarg dels cursos 19-20 i 20-21. L'acció, impulsada per la Diputació de Barcelona i que ara l'Ajuntament de Manresa ha posat en marxa als centres escolars de la ciutat, s'emmarca dins el projecte ‘Cultura Emprenedora a l'Escola', un projecte que fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària.

A causa de la pandèmia, la venda de productes, que en edicions anteriors s'havia dut a terme en un dels mercats municipals, no ha estat possible ni durant el curs 19-20 ni en el 20-21. Tot i això, les cooperatives han sabut trobar la manera de replantejar-la i adaptar-la a les seves necessitats: per encàrrec, on-line o, fins i tot, muntant parades dins l'escola per vendre de forma presencials als companys.

Les cooperatives que vendran els seus productes són:

Escola Joviat (156 alumnes)

- Let's craft
- Coop Jovi
- Jovi and company
- Joviexpert
- Taivoj

La Salle Manresa (54 alumnes)

- Sacoop 5
- Salle the best

Escola Bages (79 alumnes)

- Pricebusters
- Creaticoop
- Coop-19 
- Cooperativa and us

L'Espill (25 alumnes)

- Mahalo team

Cultura Emprenedora a l'Escola

El programa Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE) fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. Durant un curs escolar, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport de la comunitat educativa, l'administració i altres agents socials de la seva localitat.

En el cas de les escoles de Manresa, el projecte inclou la creació, organització, gestió i tancament d'una cooperativa de fabricació de productes, que comporta la sol·licitud d'un microcrèdit i la venda dels productes elaborats. El 10% dels beneficis obtinguts es destinarà a una entitat sense ànim de lucre o a una ONG i la resta servirà per a fer una activitat conjunta amb els alumnes a l'aula.