La Setmana de la Natura de Sant Vicenç educarà sobre la biodiversitat i divulgarà les espècies de l'entorn

Els Agents Rurals ensenyaran com fan l'alliberament d'una au rapinyaire al pla de les roques

Redacció
22 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:21h
La Setmana de la Natura de Sant Vicenç de Castellet ensenyarà l'alliberament d'una au rapinyaire al pla de les roques a càrrec dels Agents Rurals. En el marc d'aquesta activitat, els Agents Rurals explicaran com és el retorn a la natura dels animals que reben al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa.

Aquesta és una de les propostes destacades de la Setmana de la Natura que també organitza activitat d'orientació en família els dies 30 de maig i 6 de juny. L'activitat planteja la descoberta de l'entorn a partir d'un itinerari amb diferents reptes que s'hauran de completar amb el punt de sortida a l'aparcament de l'Escola Puigsoler. El recorregut exemplifica l'objectiu de la Setmana de la Natura que planteja donar a conèixer les diferents espècies i hàbitats i promoure la conservació de la biodiversitat de l'entorn de Sant Vicenç de Castellet del 28 de maig al 6 de juny.

Projecte orenetes

Un dels altres reclams de la Setmana de la Natura serà el Projecte orenetes que proposa un recompte de nius al nucli urbà el cap de setmana del 29 i 30 de maig. Es tracta d'una iniciativa de ciència ciutadana de l'Institut Català d'Ornitologia per a l'estudi dels ocells i el medi urbà, a la qual l'Ajuntament ja s'hi va adherir l'any passat, guiant l'activitat.

Els infants, protagonistes

L'alumnat de les escoles també serà protagonista assistint a la representació de l'obra La nena dels pardals de la companyia Teatre al Detall amb la direcció del santvicentí Joan Maria Segura el primer dimecres de juny a Cal Soler. El muntatge parla de la importància de no trencar l'equilibri de la natura. Les activitats escèniques es completaran amb una edició de l'Hora del conte especial a la Plaça Clavé amb el muntatge L'ànima animal, de la Petita Companyia.

Totes les activitats són gratuïtes i es poden reservar a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet. En el cas del conte infantil les inscripcions s'han de fer directament a la Biblioteca Municipal.