Pessics de Vida

El «Pessics de vida» amb Jordi Borràs es posposa al 8 de juny

L'entrevista que la periodista Aina Font Torra havia de fer al popular fotoperiodista el proper dilluns 24 de maig ha de canviar de data per motius d'agenda del professional

per NacióManresa, Manresa | 21 de maig de 2021 a les 14:33 |
El «Pessics de vida» amb Jordi Borràs es posposa al 8 de juny | ACN
L'entrevista amb el fotoperiodista Jordi Borràs i Abelló, que s'havia de celebrar aquest dilluns 24 de maig a l'Espai Plana de l'Om, ha quedat ajornada per motius professionals de l'agenda de l'entrevistat i es farà, finalment, el dimarts 8 de juny. Es tracta d'una de les converses que el Col·legi de Periodistes i l'Ajuntament de Manresa havien programat en el marc de l'edició de maig del Pessics de Vida. L'encarregada d'entrevistar Borràs serà la periodista del NacióManresa Aina Font Torra.

Borràs és il·lustrador de formació i fotoperiodista autodidacta per vocació. Des de fa uns anys és membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils. En l'àmbit del fotoperiodisme s'especialitza en qüestions socials, amb un interès especial pels moviments nacionals i d'ultradreta que actuen tant a Catalunya com arreu d'Europa, un fet que l'ha dut a endinsar-se en l'àmbit de la premsa escrita.


Actualment treballa com a reporter gràfic freelance col·laborant en diferents mitjans catalans com El Món, La Mira —on desenvolupa les funcions de cap de fotografia— o la revista basca Argia, entre d'altres. Al llarg dels anys ha col·laborat en mitjans de comunicació com La Directa, NacióDigital, Crític, la revista El Temps, el diari Ara, Berria, RAC1 o l'Agència Catalana de Notícies.

A nivell internacional també ha publicat a Associated Press, Vice News, Jungle World, The Guardian o a les revistes especialitzades en extrema dreta com la britànica Hope Not Hate o la capçalera sueca Expo, on ha fet articles i fotoreportatges sobre aquesta temàtica. Des de 2013 col·labora al Matí de Catalunya Ràdio i des de 2017 a TV3. L'any 2018 va publicar amb Ara Llibres, Dies que duraran anys, el segon llibre de no ficció en català més venut d'aquell any, una llibre traduït al castellà i a l'anglès i que va ser premiat pel Gremi d’Arts Gràfiques de Catalunya que reconeix el millor llibre imprès de l'any.


Nova data: 8 de juny

L'entrevista es farà el dimarts 8 de juny, a les set de la tarda, a l'Espai de la Plana de l'Om en una modalitat que combinarà l'entrada presencial i la difusió de l'acte en directe per Internet a través del canal de Youtube de Manresa Cultura. L'aforament a la sala és limitat i queden molt poques localitats disponibles. Per a reservar seient presencial cal dirigir-se a aquest enllaç

L'entrevista d’aquest mes del cicle Pessics de Vida també s'inclou en el programa d’actes de la Festa del Riu de Manresa, la trobada anual de l'economia social i la cultura transformadores.

El cicle compta amb la col·laboració de Regió7, Canal Taronja, NacióManresa, DO Pla de Bages, Llibreria Parcir i Llibreria Rubiralta.  

 

Participació