Manresa culminarà la Setmana Plácido amb la projecció simultània del film i la pintada d'un mural gegant

Ho farà aquest cap de setmana, i les entrades per poder veure el film estan exhaurides en nou dels deu espais que s'han habilitat

Manresa culminarà la Setmana Plácido aquest cap de setmana
Manresa culminarà la Setmana Plácido aquest cap de setmana | claquetayaccion.
NacióManresa
21 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:47h
La Setmana Plácido en què Manresa commemora els 60 anys del rodatge de la pel·lícula de Luis García Berlanga arriba a la recta final aquest cap de setmana (22 i 23 de maig) amb els actes centrals de la celebració. En aquest sentit, aquest dissabte, tindrà lloc la projecció simultània de Plácido en deu espais diferents de la ciutat. El passi del llargmetratge començarà a les sis de la tarda i les localitats per a assistir-hi estan pràcticament exhaurides en els deu punts on es projectarà.

Només queden entrades per veure el film al Kursaal, que en comptes d'oferir-lo a les sis de la tarda el passarà a les nou del vespre. La incorporació del teatre manresà per excel·lència es va decidir a última hora, i és que l'entitat organitzadora de la Setmana Plácido es va veure obligada a compensar la supressió de 14 dels 24 locals des d'on es volia projectar de forma gratuïta la pel·lícula i que, finalment, s'han reduït a 10 per la falta d'acord econòmic amb l'empresa distribuïdora del film. 

Un mural gegant participatiu

La cloenda de la Setmana Plácido es farà aquest diumenge, 23 de maig, durant tot el dia, i consistirà en una pintada participativa del cartell de la pel·lícula Plácido sobre una tela de 6 x 8 metres, que estarà situada al pati del teatre Kursaal. L'escenògraf Josep Castells i l'artista manresà Txema Rico seran els encarregats de coordinar l'activitat, a la qual podran participar unes 200 persones en grups de 6 (per normativa Procicat) que prèviament s'hauran d'haver inscrit (omplint aquest formulari o anat presencialment a les taquilles del Kursaal) en un horari concret.

Entrades exhaurides per la visita virtual pels escenaris del film

Aquest divendres, 21 de maig, a la Plana de l'Om, Francesc Comas farà una visita virtual pels escenaris manresans on es va rodar Plácido, que ja té les entrades exhaurides.

Sobre la Setmana Plácido

La Setmana Plácido està organitzada per la Comissió Manresa i Acció, impulsada per l'Ajuntament de Manresa i altres entitats durant l'any 2021 amb la voluntat de recordar dos grans esdeveniment cinematogràfics: per una banda, els 60 anys del rodatge de Plácido el mes de març de 1961, i per l'altra, l'arribada, fa 125 anys, del cinema a Manresa, concretament el desembre de 1896 al Teatre Conservatori.

La Setmana Plácido va començar el divendres passat amb la inauguració d'una placa a les escales de Sant Domènec que recorda el rodatge de del film de Berlanga en un dels escenaris principals de la pel·lícula. La Setmana està coordinada per l'Associació Cultural El Galliner amb la participació de prop de 40 entitats, associacions de veïns, organitzacions i empreses.  

La jornada va seguir dimecres amb la xerrada La Manresa de l'any 1961, que l'historiador Francesc Comas va oferir a l'Espai Plana de l'Om i que es pot recuperar a través d'aquest enllaç. Aquest dijous també es va fer una taula rodona amb persones que van participar d'una manera o altra al rodatge de la pel·lícula, ara fa 60 anys.