Literatura

La 21a edició del Premi Joaquim Amat-Piniella obre convocatòria

El certamen, convocat per per l'Ajuntament de Manresa i Òmnium Bages-Moianès, està destinat a reconèixer una obra literària ja publicada que se centri o reflecteixi alguns dels moviments socials contemporanis

per NacióManresa, Manresa | 21 de maig de 2021 a les 10:33 |
Ja es poden presentar les obres per participar en el Premi Joaquim Amat-Piniella | JPS
Òmnium Bages-Moianès i l'Ajuntament de Manresa han obert la convocatòria per al 21è Premi Joaquim Amat-Piniella, un guardó que té com a objectiu reconèixer públicament una obra narrativa, novel·la o llibre de memòries que reflecteixi una preocupació social envers el món contemporani.

D'entre totes les que es presentin, es premiarà aquella que s'hagi publicat durant aquest any, estigui escrita en llengua catalana i sigui la més reeixida tant des del punt de vista literari com del vessant social i històric. Poden optar a aquesta convocatòria persones, a títol individual o col·lectiu, sense tenir en compte cap mena de condicionat (límit d’edat, nacionalitat, etc.). La dotació del premi és de 2.000 euros per a l'obra guanyadora.


On i fins quan es poden presentar?

Les obres es poden presentar fins al 10 de juny a la regidoria de Cultura, ubicada al Passeig de Pere III, 27, de Manresa. L'Ajuntament de la ciutat publicarà, en el seu web, el llistat d'obres admeses durant el mes d'octubre d'aquest 2021.


El jurat d'enguany estarà format per Llorenç Capdevila (escriptor), Montserrat Caus (bibliotecària de la Biblioteca del Casino), Jordi Estrada (escriptor), Toni Mata (periodista de Regió7), Genís Sinca (escriptor i periodista) i Anna Vilajosana, periodista i presidenta d'Òmnium Bages-Moianès. 

 

Participació