Gent fent Poble celebrarà dissabte la seva primera dècada d'història amb una festa oberta a tothom

Tindrà lloc al Cobert de la Màquina de Batre i comptarà amb les actuacions en directe dels grups locals Txocan's i Kevin Deké

Foto de família dels components de Gent fent Poble (any 2018)
Foto de família dels components de Gent fent Poble (any 2018) | GfP
NacióManresa/AFT
21 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:53h
Aquest dissabte, 22 de maig, la formació santfruitosenca Gent fent Poble (GfP) celebrarà el seu desè aniversari amb una festa oberta a totes les persones que hi vulguin prendre part. Gent fent Poble va constituir-se com a grup polític municipal l'any 2011 de la mà d'una colla de veïnes i veïns de la vila bagenca que tenien ganes d'implicar-se més activament en el dia a dia de Sant Fruitós. La proposta política que van presentar en els comicis d'aquell mateix any va convertir el partit en el segon més votat del municipi, per darrere de CiU. Durant el període 2011-2015, la cara més visible del projecte polític, Joan Carles Batanés, va ser proclamat alcalde en el sí d'una coalició formada pel PSC i Imagina't.

En els comicis de 2015 l'equip de GfP va fer un salt endavant i va superar CiU en nombre de vots, esdevenint la formació més recolzada a Sant Fruitós. Batanés, doncs, va tornar a agafar les regnes de l'alcaldia durant quatre anys més. El maig del 2019, moment en el qual va tornar-hi a haver eleccions municipals, Gent fent Poble va tornar a erigir-se com la força més votada, per davant d'ERC (la segona), Junts (tercera) i el PSC (quarta). Els resultats, però, no donaven al partit la majoria absoluta, un fet que, després de força mesos d'estira i arronses entre les formacions del consistori, va desllorigar-se amb un acord entre ERC, Junts i el PSC que va atorgar l'alcaldia a la republicana Àdria Mazcuñán i que va deixar fora de l'equip de govern GfP.

La celebració de dissabte

Els 10 anys de Gent fent Poble es festejaran amb un acte que començarà a les set de la tarda i que tindrà lloc al Cobert de la Màquina de Batre. Comptarà amb les actuacions en directe dels grups de música locals Txocan's i Kevin Deké, així com també amb parlaments, obsequis per a les persones assistenis i una "bufada simbòlica" d'espelmes. 

La formació, a més, ha aprofitat l'efemèride per editar un butlletí en paper que recorda la seva primera dècada d'història que repartiran a totes les llars del municipi. Així mateix, també ha obert un llibre virtual perquè tothom que vulgui fer-los arribar una felicitació ho pugui fer telemàticament.