L'ascensor que connecta el Passeig amb el carrer Circumval·lació, a punt d'entrar en funcionament

S'estrenarà aquest divendres a la tarda

El nou ascensor es posarà en marxa aquest divendres
El nou ascensor es posarà en marxa aquest divendres | AjM
NacióManresa
20 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:42h
Manresa estrenarà, aquest divendres, 21 de maig, a les quatre de la tarda, el nou ascensor públic que salva un desnivell d'uns sis metres per unir el Passeig de Pere III -a l'alçada de plaça Espanya- amb el carrer Circumval·lació. L'actuació suposa una gran millora per a l'accessibilitat i la connectivitat de persones cap al Casal de la Gent Gran del carrer Circumval·lació i, en menor mesura, cap al Parc de Puigterrà.

Amb la posada en marxa de l'ascensor es dona resposta també a una de les quatre propostes guanyadores del pressupost participatiu corresponent a l'any 2017, que va ser presentada pel Casal de la Gent Gran i la ciutadana Josefina Pla.

El volum de l'ascensor s'ha construït amb estructura metàl·lica i s'ha recobert amb malla perquè sigui colonitzat per plantes enfiladisses. La seva formalització ha volgut alterar el mínim possible els talussos enjardinats de l'indret. Pel que fa a la cabina, té les portes de vidre per garantir-ne la visibilitat i la seguretat.

L'actuació es va iniciar el 20 de juny de l'any passat i ha tingut un pressupost de 155.147,37 euros (IVA inclòs). S'ha finançat amb partides dels pressupostos participatius, des del pla de millora de voreres, i amb aportacions acordades pel Consell de districte Centre.

En l'acte d'estrena de l'ascensor hi seran presents l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; el 1r tinent d'alcalde regidor de Presidència, Valentí Junyent Torras; el regidor d'Urbanisme i Mobilitat, David Aaron López Martí; la regidora de Recursos Humans i Govern Obert, Montserrat Clotet i Masana, i de representants del Casal de la Gent Gran i de l'Associació de Veïns Passeig i Rodalies.

Amb aquest ascensor al Passeig, Manresa augmenta fins a quatre els elevadors públics a la ciutat. Els altres tres són el de la plaça de la Reforma, el que comunica el carrer de Santa Llúcia amb la plaça Major  i el que lliga el carrer del Remei de Baix amb el del Remei de Dalt.