Educació i oportunitats

Manresa rep una subvenció de 245.991 euros per millorar les oportunitats educatives d'infants i joves

L'hi ha atorgat el Departament d'Educació de la Generalitat i es farà servir per reforçar l'actual Pla Educatiu d'Entorn impulsat per l'Ajuntament de la ciutat

per NacióManresa, Manresa | 20 de maig de 2021 a les 17:30 |
El programa centrarà l'atenció en aquells centres escolars amb més complexitat | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Manresa destinarà un total de 245.991 euros a la millora de les oportunitats educatives d'infants i joves a través de tallers i activitats extraescolars que tenen com a objectiu reduir les desigualtats educatives d'origen socioeconòmic. El finançament per fer realitat aquesta voluntat l'ha aconseguit gràcies a una subvenció atorgada pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que servirà per reforçar l'actual Pla d’Entorn Educatiu de Manresa (PEEM) i poder atendre noves demandes sorgides arran de la crisi de la Covid-19.

El programa -que s'anomena Pla de Millores d'Oportunitats Educatives (PMOE)-, centra la seva atenció en aquells centres escolars amb més complexitat, per tal de reforçar la dimensió comunitària de l'acció educativa. El pla es divideix en dos àmbits d'actuació: per una banda, es fan tallers d'estudi assistit que donen resposta personalitzada i acompanyen l'alumnat més vulnerable en l'adquisició de competències bàsiques. Aquests tallers es fan a 18 centres de primària i secundària de la ciutat.


Per altra banda, es realitzen activitats extraescolars, com ara teatre, arts plàstiques, música, escacs, ioga, educació emocional o activitats TIC. En aquest cas, es fan a 11 centres, en horari de migdia o de tarda. Ambdós àmbits es porten a terme durant el tercer trimestre. A més a més, durant l'estiu, també es realitzaran activitats fisicoesportives, casals de lleure i activitats d'educació en valors, i es reforçaran les activitats als centres oberts.

A banda de les activitats, el pla ha permès contractar una persona tècnica en orientació comunitària. Es tracta d'una nova figura que, mentre duri el programa, reforçarà l'acompanyament als joves i a les seves famílies. La persona tècnica treballarà des de l'Oficina Jove del Bages, ubicada a l'Espai Jove Joan Amades (c/ Sant Blai, 14).

 

Participació