Patrimoni

​Fonollosa aconsegueix els diners per rehabilitar el campanar de l'església de les Torres de Fals

Han sortit d'una subvenció de 60.000 euros atorgada per la Generalitat

per NacióManresa, Fonollosa | 20 de maig de 2021 a les 14:38 |
Fonollosa rehabilitarà el campanar de l'església de les Torres de Fals | AjF
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ha atorgat una subvenció de 64.648 euros per a la rehabilitació del campanar de l'església de Sant Vicenç de les Torres de Fals. L'actuació se suma a les accions que ja s'han realitzat al conjunt com la rehabilitació del cor, la nau central, la capella gòtica i la fonda. A més, al setembre es preveu finalitzar la museïtzació de tot l'espai. 

Aquesta subvenció permetrà tirar endavant el projecte de rehabilitació del campanar, una aposta del govern municipal que ja va encarregar la redacció del projecte executiu per dur a terme les obres de conservació, atès que hi ha importants deficiències  estructurals que cal corregir per garantir la seva estabilitat. El govern municipal va sol·licitar la subvenció per a l'execució d'obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural convocada per l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que ha concedit. 


L'alcalde del municipi, Eloi Hernàndez, ha destacat el "compromís inequívoc" del govern en "preservar i garantir la conservació" del conjunt monumental de les Torres de Fals i ha assegurat que "hem estat atents a les subvencions que atorgava la Generalitat per poder-nos-hi acollir i que, per tant, sigui possible continuar rehabilitant l'església de Sant Vicenç".

En aquest sentit el batlle ha explicat que "els 64.648€ que concedeix la Generalitat a Fonollosa és una molt bona notícia ja que fa viable la rehabilitació del campanar i alhora aconseguim que altres administracions aportin recursos per conservar el nostre patrimoni". En aquest sentit, Hernàndez ha apuntat que "hem fet una aposta molt decidida per la rehabilitació d'aquest espai únic i singular" i que "ara ja tenim un espai d'ús públic, al setembre podrem iniciar les visites guiades també a l'espai museïtzat, la qual cosa ens ha de permetre una dinamització important del territori, entorn al patrimoni històric, cultural i natural".

 

Participació