Ple absolut en la presentació del documental «Ignasiana BTT. L’aventura del pelegrí» a Manresa

El documental es va enregistrar la tardor passada i és un agradable tast d'aquest recorregut per camins rurals i corri ols entre Verdú, a l'Urgell i Manresa, al Bages, passant per Cervera, Igualada i Montserrat

Ple absolut en la presentació del documental 'Ignasiana BTT' a Manresa
Ple absolut en la presentació del documental 'Ignasiana BTT' a Manresa | AjM
NacióManresa
19 de maig del 2021
Actualitzat a les 19:03h
Aquest passat dimarts, 18 de maig, l'Espai Plana de l'Om de Manresa va acollir l'estrena del documental Ignasiana BTT. L’aventura del pelegrí amb totes les localitats exhaurides. La presentació del film, que forma part del calendari de Manresa 2022, va anar a càrrec del periodista Francesc Sòria i va comptar amb les intervencions de Ferran Agúndez d'Anbaso, ideòleg de la ruta; Ferran Molina, de l'Escola de Ciclisme de Manresa, i d'Ignasi Àvila i Carme Tort en representació dels protagonistes del documental. Joan Font i Núria Picas no hi van poder assistir per motius professionals.

Durant les seves intervencions, van destacar que la Ignasiana BTT no és només una ruta esportiva en bicicleta de muntanya, sinó que convida a seguir un camí que recorda la superació d'un pelegrí que el va fer per primera vegada ara fa quasi 500 anys. A Ignasi Àvila se li il·luminaven els ulls en parlar d'aquesta experiència, i Carme Tort explicava que "vam acabar tots molt emocionats", i és que l'arribada a Manresa és sinònim d'haver finalitzat el Camí. Per la seva banda, Ferran Agúndez va explicar l'origen de la idea de fer un documental sobre la ruta: va ser en el marc d'una pedalada entre amics que els va portar a descobrir Verdú durant les Festes de Sant Pere Clavé. Ferran Molina destacava l'experiència més enllà de l'esport, posant en valor el territori, els paisatges i el patrimoni. 

Ignasiana BTT. L’aventura del pelegrí es va enregistrar la tardor passada i és un agradable tast d'aquest recorregut per camins rurals i corriols entre Verdú, a l'Urgell, i Manresa, al Bages, passant per Cervera, Igualada i Montserrat. Permet, d'una forma amena, conèixer els darrers trams del Camí Ignasià. Poc més de cent quilòmetres que els protagonistes del film recorren en una sola jornada, però que qualsevol persona pot adaptar al seu estat físic i a les seves inquietuds de conèixer l'entorn.

Al documental, que s'ha estrenat per Esport3 aquest migdia, s'hi poden veure quatre esportistes d'alt nivell -Joan Font i Ignasi Àvila, Núria Picas i Carme Tort-, així com també dos joves ciclistes de l'Escola de Ciclisme de Manresa, descobrint una ruta exigent però apta per a persones i grups que els agradi i estiguin acostumats a anar amb bicicleta. El film es podrà veure, també, pel canal de Youtube de Manresa 2022.

Pedalada conjunta al setembre

A banda de presentar el documental sobre aquesta marxa amb bicicleta de muntanya, l'acte d'ahir al vespre va servir per anunciar que la primera edició de la Ignasiana BTT obrirà inscripcions l'1 de juny. Aquesta pedalada conjunta tindrà lloc el 26 de setembre. La sortida es farà a les vuit del matí des de Verdú, i l'arribada està prevista que sigui pels volts de dos quarts de vuit del vespre, a Manresa.

Els ciclistes participants hauran de seguir la ruta definida per GPS, tot i que se senyalitzaran els punts més crítics i es comptarà amb avituallaments i assistència mèdica i tècnica per als assistents. Les inscripcions es podran formalitzar a través de la pàgina web de Manresa 2202 o anant presencialment a l'Oficina de Turisme de Manresa.