La cobla i les sardanes reconqueriran Artés en una edició del Sarau més esperada que mai

Després d'haver-lo hagut d'anul·lar per la situació de pandèmia, l'organització ja ho té tot a punt per celebrar-lo el cap de setmana del 29 i 30 de maig

La 37a edició del Sarau Artesenc se celebrarà el cap de setmana del 29 i 30 de maig
La 37a edició del Sarau Artesenc se celebrarà el cap de setmana del 29 i 30 de maig | ASA
19 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:21h
Els Amics de la Sardana d'Artés estan esperant amb candeletes que arribi el cap de setmana del 29 i 30 de maig. I és que si un any, a vegades, ja es fa llarg, els dos anys que els membres de l'entitat s'han hagut d'esperar per tornar a celebrar una de les seves festes més lluïdes, deuen haver semblat una eternitat. Recordem que a causa de la situació de pandèmia que vivia el país a finals de 2020 i principis d'aquest 2021, els organitzadors del Sarau Artesenc es van veure obligats a anul·lar, en dues ocasions, una de les cites més suculentes del calenadri sardanístic de la Catalunya Central. 

Ara, però, i amb el rumb més optimista que està agafant tot plegat, els Amics de la Sardana d'Artés han decidit festejar la 37a edició del Sarau el cap de setmana vinent. Per seguir amb les mesures de seguretat, l'entitat ha optat per espaiar les activitats en dos dies diferents, a diferència dels anys anteriors que se celebrava tot en una sola jornada.

Dissabte 29: Concerts per ballar de valent 

Amb la col·laboració organitzativa de l'Ajuntament del poble i del Departament de Cultura de la Generalitat, la trobada cultural i festiva engegarà el dissabte 29 de maig, a les cinc de la tarda, amb un concert de ballables a càrrec de l'Orquestra Maravella i La Principal de la Bisbal, que tindrà lloc a l'escola Doctor Ferrer, ubicada al carrer Barcelona número 23.

Diumenge 30: Concurs de colles, audicions sardanistes i una vetllada musical

L'endemà, i a partir de dos quarts de dotze del migdia, es donarà el tret de sortida a la vint-i-vuitena Copa del Sarau Artesenc, que comptarà amb la música en directe de la cobla Mil·lenària.

Les propostes continuaran a les quatre de la tarda amb una doble audició de sardanes a càrrec de les cobles Mil·lenària i La Principal de la Bisbal, i seguiran a dos quarts de vuit del vespre amb una vetllada musical amenitzada per l'Orquestra Maravella, que presentarà un repertori de peces tradicionals i populars catalanes, així com també alguna picada d'ullet a la mítica banda Queen.

Normes a tenir en compte

Per tal de complir amb tots els protocols de seguretat, els Amics de la Sardana d'Artés -juntament amb l'Ajuntament del municipi- han elaborat una sèrie de formularis perquè les persones interessades a prendre part d'algun dels actes, els omplin i els entreguin quan hi vagin. Els formularis es poden trobar en aquest enllaç

Preus

El preu de les entrades per prendre part de la jornada varien segons els actes als quals es vulgui assistir. En aquest sentit, si només es vol participar a la doble audició de sardanes, el preu a pagar serà de 10 euros (pels menors de 16 anys, gratuït); si es té la intenció d'anar només al concert de l'Orquestra Maravella i La Principal de la Bisbal el cost de l'entrada serà de 13 euros (de 4 euros pels menors de 14 anys), i si només es vol prendre part del ball de nit, el preu serà de 13 euros  (pels menors de 14 anys, 4 euros). 

Les entrades ja es poden comprar de manera anticipada als comerços artesencs.