Es presenta, dimarts, «La família del meu pare», de Lolita Bosch, finalista del 10è Premi Amat- Piniella

Redacció
07 de febrer del 2010
Dins del marc dels actes de lliurament del 10è Premi Joaquim Amat-Piniella, Òmnium Cultural del Bages organitza conjuntament amb l'Ajuntament de Manresa per aquest proper dimart, 9 de febrer la presentació del llibre ‘La família del meu pare' de Lolita Bosch, un dels quatre llibres finalistes de la convocatòria d'enguany. L'acte serà a les 8 del vespre a la llibreria Petit Parcir i consistirà en una conversa entre l'autora, Lolita Bosch, i l'escriptor Pep Molist.

La família del meu pare és a la vegada una obra de ficció i una reconstrucció dels orígens familiars de l'autora, des del seu besavi Rómulo Bosch i Alsina (l'exalcalde de Barcelona que va obrir la Via Laietana), fins al seu pare i ella mateixa. També és una passejada per la Barcelona del segle XX. Lolita Bosch fa una relectura molt personal dels seus avantpassats i de la ciutat on han viscut. Explica al lector la família del seu pare, però sobretot se l'explica a si mateixa, per entendre, per conèixer, per entendre's, per conèixer-se i reconciliar-se amb el passat. Escriu, quasi compulsivament, més per explicar-se que per explicar. La recerca de respostes, com en tot viatge introspectiu, acaba generant preguntes.

Novel·la escrita en forma d'espiral, amb uns mateixos fets i escenes (retalls d'història i de memòria plantejats com si fossin de ficció) que van i tornen, sense un ordre cronològic clar, amb un estil fresc, agosarat i directe, de frase curta i efectiva.

Lolita Bosch (Barcelona, 1970) ha viscut en diverses parts del món (Estats Units, l'Índia i, sobretot, Mèxic). Ha publicat narrativa per a infants i joves (M, Negra nit) i també per a adults (Això que veus és un rostre).