Manresa serà una de les seus de la Mobile Week Catalunya, la cita que apropa la ciutadania al món digital

La protecció de la privacitat a Internet; les habilitats professionals digitals que demanda el mercat, i el paper de la tecnologia durant les crisis seran les temàtiques protagonistes d'aquesta edició

Manresa serà una de les seus de la tercera edició de la Mobile Week Catalunya
Manresa serà una de les seus de la tercera edició de la Mobile Week Catalunya | Mobile Week
NacióManresa
18 de maig del 2021
Actualitzat a les 16:40h
Manresa serà, per primera vegada, una de les seus de la Mobile Week Catalunya, una iniciativa vinculada al Mobile World Capital Barcelona que té l'objectiu d'apropar la tecnologia al llarg del territori català amb activitats destinades a tots els públics. En aquest sentit, i durant les setmanes del 21 al 27 de juny i del 5 a l'11 de juliol, divuit territoris de Catalunya impulsaran l'alfabetització digital tot plantejant diferents espais de reflexió i participació que permetran adquirir eines i coneixements per afrontar el nostre present digital amb més informació i capacitats.

A banda de la capital del Bages, la resta de territoris que seran seu de la Mobile Week Catalunya són Badalona, Mataró, Terrassa, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Vic, Igualada, Centelles, Rupit, Girona, Figueres, Llagostera, Riudellots de la Selva, Lleida, Mollerussa, La Seu d’Urgell i Ribera d'Ebre.

Protecció de la privacitat, una de les temàtiques estrella de l'edició d'enguany

La presentació de l'edició 2021 de la Mobile Week Catalunya -la tercera que se celebra, concretament- va tenir lloc dilluns al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona i va comptar amb la presència del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; del CEO del Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, i de representants dels municipis participants. En representació de la ciutat de Manresa hi va prendre part el regidor de Presidència, Valentí Junyent Torras.

En aquesta tercera edició de la Mobile Week Catalunya hi haurà tres temàtiques principals molts enfocades a cobrir les necessitats i inquietuds de la ciutadania: la protecció de la privacitat i dades a Internet; les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat, i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis.


Durant la presentació d'aquest dilluns, el conseller Puigneró va fer un reconeixement especial "als alcaldes i alcaldesses i als municipis i les comarques que han entès que la tecnologia és un accelerador del progrés i un aliat imprescindible en la millora de les viles i ciutats del país". Així mateix, també va remarcar que "la tecnologia, avui, pot permetre millorar, i molt, la governança de les ciutats, però també desenvolupar una nova economia digital que permeti crear oportunitats i arrelar-nos en el territori".

En la seva intervenció, el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, va destacar la importància que aquest any, amb Mobile Week Catalunya, s'aconsegueixi ampliar la capil·laritat d'un projecte "que ha demostrat ser un èxit": "plantegem diferents espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives obertes a tothom per connectar les eines que ens ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats dels ciutadans". En aquest sentit, va subratllat que tot això no seria possible sense "l'interès i l'impuls dels ajuntaments i els ens municipals, que fan créixer la iniciativa".

Sobre la Mobile World Capital Barcelona

Mobile World Capital Barcelona és una iniciativa que pretén impulsar el desenvolupament digital de la societat i ajudar a millorar la vida de les persones a escala global. Amb suport públic i privat, el projecte centra la seva activitat en quatre àrees: l'acceleració de la innovació a través de l'emprenedoria digital; la transformació de la indústria mitjançant la tecnologia digital; el creixement del talent digital entre les noves generacions i els professionals, i la reflexió sobre l'impacte de la tecnologia a la nostra societat.

En conjunt, els programes que ofereix pretenen transformar de manera positiva l'economia, l'educació i la societat. MWCapital acull MWC a Barcelona i és la fundadora de 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat d'startups present a tots els esdeveniments de MWC a tot el món.