Gent Gran

La Plataforma de Pensionistes reclama a l'Ajuntament un «lideratge clar» per fer realitat la residència del Xup

Tot i valorar positivament el paper de la regidoria de Serveis Socials pel que fa a la injecció econòmica en l'atenció domiciliària, el col·lectiu lamenta la poca eficiència del consistori pel que fa la posada en marxa del projecte de construcció d'un geriàtric al barri de Pare Ignasi Puig

per NacióManresa, Manresa | 18 de maig de 2021 a les 12:17 |
La Plataforma de Pensionistes reclama a l'Ajuntament un «lideratge clar» per fer realitat la residència del Xup | PDPM
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Contents però no del tot. Així és com se senten els membres de la Plataforma de Pensionistes de Manresa [Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran] després d'haver fet un balanç de com estan anant els diversos acords que van prendre amb l'Ajuntament de la ciutat i que van ser signats a finals de gener de l'any passat.

Els pactes als quals es va avenir el consistori anaven, tots ells, en la direcció de millorar els serveis assistencials per a tota la ciutadania. Per una banda, l'equip de govern es va comprometre a incrementar la dotació pressupostària en l'atenció i els serveis d'ajuda domicili per a persones grans, "i ho està complint", admeten des del col·lectiu. Així mateix, i gràcies "a la bona disposició que té la regidora Mariona Homs d'escoltar les nostres reivindicacions", els membres de la plataforma també celebren que s'estigui posant fil a l'agulla a una altra de les peticions que conformen el pacte: la de la realització d'un estudi sobre la necessitat d'habitatges amb serveis per a la gent gran. Tot i així, apunten, "pensem que encara falta més ambició política per part de l'equip de govern i és per això que li seguirem reclamant majors esforços pressupostaris per tal d'ampliar la cobertura dels serveis en qüestió".


La futura residència del Xup, encallada

L'altra pota vertebradora de l'acord signat el passat mes de gener tenia com a protagonista la construcció d'una residència d'iniciativa municipal al barri de Pare Ignasi Puig, conegut popularment com el Xup. Després de gairebé un any i mig, el més calent és a l'aigüera: "ara l'Ajuntament ens demana obrir un parèntesi de sis mesos per reflexionar conjuntament sobre els efectes de la Covid i determinar com això afecta als serveis a la gent gran i, especialment, al projecte de residència", expliquen els pensionistes, que no veuen amb mals ulls aquesta proposta però que temen que sigui una "estratègia dilatòria o una maniobra del consistori per amagar allò que realment són dèficits estructurals de la ciutat".


En aquest sentit, i convençuts que el projecte de la nova residència del Xup ha de tirar endavant ("Manresa té un dèficit important de places públiques en residències", insisteixen), la plataforma assegura que seguirà treballant per aconseguir que l'Ajuntament de la ciutat faci els passos necessaris amb la Generalitat per dotar la ciutat d'una residència "d'aproximadament 100 places, sota un model innovador, de qualitat i de servei públic, tant pel que fa a la inversió com a la seva gestió posterior", manifesten.

La reclamació, doncs, és clara: que el consistori "lideri amb claredat" totes les gestions i acords amb la Generalitat perquè comenci, com més aviat millor, la construcció del geriàtric: "no es tracta només d'un problema d'un sector de la població, sinó que és una qüestió de ciutat, atès que el 20% de la població és major de 65 anys i que les necessitats derivades d'aquest envelliment s'accentuaran en els propers anys", conclou el col·lectiu.

 

Participació