Una forta explosió obliga a desallotjar onze pisos al carrer Hospital de Manresa

Tot i el virulent incendi que s'ha produït en el pis afectat, en principi no hi ha hagut cap afectació personal

VÍDEO Flames sortint per la finestra del pis afectat
VÍDEO Flames sortint per la finestra del pis afectat | AFT
18 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:55h

Una forta explosió, seguida per un virulent incendi que sortia per la finestra posterior del 3r 3a del número 11 del carrer Hospital. Trucades a emergències i instruccions per a un desallotjament ràpid. Trucades a tothom des del porter automàtic. Molts dels veïns al carrer amb pijama i barnús. Alguns amb una caixa de gats amb la mascota a dins.

Sobre 3/4 i mig d'11 de la nit d'aquest dilluns, 18 de maog, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha rebut una trucada que advertia d'una forta detonació en un pis del carrer de l'Hospital, 11, de Manresa. La Policia Local, els primers en arribar, feien sortir al carrer els veïns dels onze pisos que formen la comunitat. Mentrestant, per la finestra posterior del pis afectat sortia una llengua de foc molt activa. Només era visible des del carrer Sant Salvador. Per davant, la fresa de l'espetec, però res més.

S'hi han desplaçat onze dotacions dels Bombers, i dues o tres ambulàncies del SEM. També hi han estat els Mossos d'Esquadra i de la Policia Local que, un cop desallotjat l'edifici, ha tancat el trànsit de vehicles pel carrer Hospital.

Segons els testimonis, s'ha sentit una forta explosió al 3r 3a del bloc, en un pis on, segons han assegurat sanitaris del SEM a NacióManresa, en principi no hi havia ningú en el moment dels fets, tot i que encara queda revisar-ho després de l'extinció. Després d'allò, els fets s'han precipitat, trucades a emergències, desallotjament dels veïns i actuació dels Bombers que, per l'hora que era, no han pogut confirmar cap versió oficial. Fins dimarts al matí.

El pis no té instal·lació de gas, tot i que bombers apuntaven a que tot dona a entendre que hi havia alguna bombona. El foc ha afectat les bigues i els bombers han hagut d'apuntalar el sostre. Un cop extingit l'incendi, procediran amb la investigació de les causes de la deflagració.

Finalment, els veïns han hagut de dormir fora de l'immoble, alguns a cases de familiars i amics i els que no tenien on passat la nit, a l'Alberg del Carme.