Meandre proposa a les associacions de veïns visites guiades per conèixer els arbres de cada barri

El barri de la Font dels Capellans va estrenar l'activitat el mes passat i ja hi ha quatre associacions més apuntades

Redacció
17 de maig del 2021
Actualitzat a les 21:33h
Visita feta a la Font dels Capellans
Visita feta a la Font dels Capellans | Meandre
Meandre ofereix a les entitats veïnals de la ciutat la possibilitat de fer una visita guiada per tal de conèixer els arbres que hi ha als carrers, places i parcs de cada barri.

Després de l'empenta que ha provocat el confinament a un dels principals objectius de Meandre com és el coneixement dels itineraris de l'Anella Verda de Manresa, l'entitat fa una proposta a les associacions de veïns dels barris de la ciutat amb l'objectiu que el veïnat conegui les particularitats dels arbres del seu barri.

La idea sorgeix del col·laborador Manuel Santoyo, qui ha format part fins a la seva jubilació de l'equip tècnic de manteniment de la xarxa de parcs de l'Àrea metropolitana de Barcelona , sent per això un gran coneixedor dels valors, particularitats i anècdotes dels arbres que conviuen amb la gent de ciutat.

Durant la visita s'explica el nom botànic, els noms comuns en català i castellà de cada espècie, i les particularitats que tenen, com ara la floració, la seva olor, colors de tardor, ombra a l'estiu, exotisme, raresa, mida i edat.

Les jornades les gestiona l'associació de veïns de cada barri i la durada màxima és de dues hores. Se seguiran les normes sanitàries vigents i el nombre d'assistents serà limitat. L'activitat és gratuïta.

El barri de la Font dels Capellans va estrenar l'activitat el mes passat i a finals de juny està prevista al parc de Can Font, en col·laboració amb l'AVV de la Carretera de Santpedor. el Xup, els Comtals i el Barri Antic estan pendents de data.