Manresa crearà 40.000 vals de descompte per al comerç no essencial, estètiques i restauració

L'Ajuntament vol reactivar l'economia de la ciutat ara que les restriccions per la pandèmia són més flexibles

Les regidores Cristina Cruz i Núria Masgrau, amb l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, consumint en un bar de la plaça Major
Les regidores Cristina Cruz i Núria Masgrau, amb l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, consumint en un bar de la plaça Major | Estefania Escolà
Redacció
17 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:36h
Vuit mil veïns de Manresa es podran descarregar bons de descompte per bescanviar als comerços no essencials, estètiques i restauració de la ciutat. Cada persona en podrà descarregar, com a màxim, cinc, i la compra mínima per poder-los fer servir serà de 25 euros. Així, els bons permetran obtenir un descompte directe de 5 euros per cada 25 euros de compra. En total, l'Ajuntament crearà 40.000 bons i hi destinarà 200.000 euros en dues fases, la meitat per a cadascuna d'elles. La primera s'iniciarà l'1 de juny i s'allargarà fins al 19 de juliol. Amb aquesta campanya, l'Ajuntament vol reactivar l'economia de la ciutat ara que les restriccions són més flexibles. Segons calcula, l'impacte de la mesura serà, com a mínim, d'1 milió d'euros.

La campanya funcionarà amb vals de 5 euros que es podran utilitzar d'un en un, o bé agrupats en un màxim de 5. L'Ajuntament de Manresa aportarà el finançament íntegre dels bons –que ascendeix a 200.000 euros-.

La iniciativa es durà a terme a través d'una aplicació, en la qual s'hauran de donar d'alta els comerços, bars i restaurants que vulguin accedir a la campanya i també els clients que es vulguin beneficiar dels descomptes. Ara l'Ajuntament treballa per captar els establiments que s'adheriran a la campanya. Segons la regidora de Comerç, Núria Masgrau, a la ciutat hi ha més de 900 establiments que hi podrien participar i, per tal que la campanya funcioni, com a mínim, 400 d'ells hi haurien de participar. A banda de l'aplicació, l'Oficina de Turisme de Manresa també disposarà de bons per poder-los fer arribar a la població que no té les eines digitals a mà.

Masgrau ha destacat el fet que la campanya incentiva la compra dels ciutadans al comerç local i, alhora, ajuda a les persones que es podran beneficiar d'aquests descomptes. En aquesta línia, la regidora ha detallat que, durant els primers quinze dies, la campanya es dirigirà en exclusiva als veïns de Manresa i, més endavant, no es descarta obrir-la a tot Catalunya per tal que hi pugui accedir gent de tot el país i incentivar així la presència de clients de la comarca i d'altres poblacions.