El Festival Espurnes Barroques farà parada a Cardona durant el cap de setmana

La quarta edició del festival inclourà degustació gastronòmica i un concert a la col·legiata del Castell de Cardona

La Col·legiata del Castell de Cardona acollirà les Espurnes Barroques
La Col·legiata del Castell de Cardona acollirà les Espurnes Barroques | Espurnes Barroques
Redacció
17 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:59h
El Festival Espurnes Barroques arriba a la seva quarta edició fent parada a Cardona el divendres 21 i dissabte 22 de maig. El lema de l'edició d'enguany, Passió Barroca, es manifesta en diversos recorreguts temàtics i geogràfics i arribarà a Cardona el 21 de maig amb un taller-conferència amb la Coral Cardonina sota el títol Josquin reloaded, a càrrec de Xavier Pastrana, a l'església parroquial i obert al públic. L'acte, que començarà a les 8 del vespre, serà gratuït i comptarà amb un tast gastronòmic de vi piment i trufes barroques elaborades per la Pastisseria Camps.

El pas del Festival pel municipi continuarà dissabte 22 de maig, a 2/4 de 12 del migdia, amb un concert a la Col·legiata del Castell de Cardona. El saxòfon de Gerard Marsal amb les sis veus de l'Ensemble O Vos Omnes transportaran al públic al segle XVI de l'esplendor dels ducs de Cardona. Les entrades tenen un cost de 15 euros, gratuït per a menors de 5 anys i amb un descompte del 50% de 6 a 16 anys. 

El concert, que compta amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, posarà punt i final amb un tast gastronòmic a càrrec del Celler Grau i Grau i una torrada amb almadroch elaborada per La Cuina del Ganxet. 

L'esdeveniment compta amb totes les mesures sanitàries derivades per la Covid-19 i des de l'organització es disposarà de gels hidroalcohòlics pels assistents i es recorda que és obligatori l'ús de la mascareta.

Per comprar les entrades anticipades o per a més informació cal entrar en aquest enllaç.

Les Espurnes socials i educatives arriben als cardonins i cardonines

Enguany el Festival Espurnes Barroques programa una vintena d'accions socials i educatives adreçades als respectius col·lectius del Territori Barroc. Així doncs, la Coral Cardonina gaudirà d'un taller coral amb el director Xavier Pastrana; els alumnes de saxo de l'Escola de Música Musicant assistiran a un taller amb Gerard Marsal; alumnes de la ZER i de Vedruna Cardona participaran a un taller amb el jove quintet vocal Lorem Ipsum i alumnes d'ESO de Vedruna es desplaçaran al Miracle on realitzaran diverses activitats de coneixement del patrimoni i assistiran a l'assaig obert de la Jove Capella Reial de Catalunya. 

Pel que fa les accions socials, els grups Lorem Ipsum i l'Ensemble O Vos Omnes oferiran actuacions especials a la Residència Sant Jaume, a l'Alberg Cal Salvador i Càritas.

Arxivat a