Treball

La Policia Local desmantella un taller a Manresa amb 14 treballadors immigrants en condicions insalubres

Va detenir un home i una dona, de 54 i 57 anys per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors

per Redacció, 15 de maig de 2021 a les 14:12 |

Vídeo: Policia Local de Manresa


Agents de la Policia Local de Manresa van detenir divendres al migdia un home i una dona, de 54 i 57 anys, veïns de Manresa, a qui s’investiga per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors.

La investigació es va iniciar setmanes enrere, quan en una inspecció rutinària en un taller de costura de la ciutat, ubicat al barri del Poble Nou, la Unitat de Policia Administrativa i Civisme de la Policia Local va tenir sospites que el taller podia estar produint gènere en altres ubicacions. Aquesta sospita va corroborar-se quan la policia va rebre altres informacions que apuntaven a que en una nau del polígon dels Dolors s'estava desenvolupant alguna activitat il·legal. 


Així, la Unitat de Policia Administrativa va comprovar que un vehicle feia viatges freqüents entre el taller del Poble Nou i una nau del polígon, motiu pel qual van organitzar un dispositiu i van interceptar el vehicle quan estava sortint de la nau del polígon dels Dolors.

Un cop a l’interior de la nau van trobar un home que deia estar sol, però els agents van trobar, amagats entre les piles de roba, 14 persones -12 dones i 2 homes- immigrants en situació irregular, compatriotes dels detinguts, i que treballaven sense contracte, sense seguretat social, en condicions insalubres i sense cap mesura de seguretat.

De la documentació intervinguda es va poder constatar que les persones cobraven en funció de les peces que confeccionaven i que les quantitats que percebien, sempre en metàl·lic, estaven molt per sota del salari mínim interprofessional. Als detinguts se’ls van intervenir 4.860 euros en efectiu dels que no van poder acreditar la procedència.

 

Participació