successos

Un nen de 7 anys del Xup mor al caure al gorg de les Escaletes de la riera de Rajadell, en terme de Manresa

El menor va caure-hi amb la bicicleta mentre anava amb dos nois més i aquests van avisar als pares, que van donar el senyal d'alerta

per Pere Fontanals , Manresa, 15 de maig de 2021 a les 14:00 |
Equips d'emergències al gorg de les Escaletes | PLM
Un nen de 7 anys i veí del barri del Xup ha perdut la vida aquest divendres al vespre després de caure a l'aigua mentre anava en bicicleta en la zona dels gorgs de les Escaletes, a la riera de Rajadell, en el terme municipal de Manresa segons informen els Bombers de la Generalitat.

Els Bombers han treballat, aquest divendres al vespre en ser alertats a 1/4 de 9, en la recerca i rescat d'un menor de 7 anys que havia caigut a l'aigua, en els gorgs de les Escaletes a la riera de Rajadell, a Manresa. Segons fonts properes, la víctima, amb dos menors més, anaven en bicicleta a la zona quan el nen ha caigut al gorg. Els altres dos menors han avisat els pares del noi, que, a la vegada, han donat el senyal d'alerta. D'entrada es van activar quatre dotacions i també la unitat subaquàtica dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials).


Els primers efectius que van arribar van iniciar la recerca per la riera i, de seguida, un dels bombers va localitzar el menor a dins de l'aigua, al Gorg de les Escaletes. Una vegada el van poder treure, ràpidament van iniciar les maniobres RCP juntament amb el personal sanitari del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) que s'hi va desplaçar amb quatre unitats (entre les quals hi havia personal de suport psicològic). Les maniobres van ser infructuoses i  no se'l va poder reanimar, i finalment es va confirmar la seva mort.

Fins al lloc també s'hi van desplaçar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, que es van fer càrrec de les diligències judicials, i efectius de la Policia Local.

 

Participació