Sant Fruitós vota en contra de la implantació d'instal·lacions d'energies renovables en sòls no urbanitzables

Els quatre grups municipals van donar suport a la moció en el ple d'aquest dijous

Redacció
14 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:14h
Ple de maig a Sant Fruitós
Ple de maig a Sant Fruitós | AjSFB
El ple ordinari del mes de maig de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, ha aprovat per unanimitat una moció conjunta dels quatre grups municipals contra la implantació d'instal·lacions d'energies renovables en sòls no urbanitzables.

Amb aquesta moció l'Ajuntament subscriu el Manifest per un Model Energètic Sostenible a Catalunya promogut per la Federació Ecologistes de Catalunya i insta a la Generalitat a reformar de forma urgent el Decret llei 16/2019, demanant la limitació de la potència màxima instal·lada assumida per un municipi en sòl agrícola i natural, la compensació als municipis que acullin aquest tipus d'instal·lacions i limitant l'expropiació forçosa de terrenys.

En aquest sentit la moció demana al Govern de la Generalitat que impulsi una planificació territorial per a aquestes noves instal·lacions, acordada entre els diferents actors.

En aquesta línia el consistori ja ha fet arribar a la Ponència d'energies renovables les al·legacions en contra sobre els 4 camps solars de grans dimensions projectats al municipi.

El mateix ple també ha aprovat per unanimitat que el consistori passi a realitzar la gestió directa del cementiri municipal, després que durant el ple d'abril es resolgués el contracte entre el consistori i l'empresa que en gestionava el servei fins al moment.

Durant el ple també es va aprovar per unanimitat el conveni amb el Consell Comarcal del Bages i altres municipis de la comarca pel projecte Bages, Treball, talent i tecnologia, que té per objectiu promoure l'ocupació i la reactivació econòmica a través de l'impuls de la tecnologia i l'acompanyament en la transició digital de les persones i les empreses.

Finalment durant la sessió es va donar compte de la xifra oficial de població del padró municipal que, en data d'1 de gener de 2020, ascendeix a un total de 8.837 habitants.