Manresa ja compta amb una placa que commemora el rodatge de «Plácido»

Aquest divendres s'ha descobert la placa en el marc dels actes de commemoració del 60è aniversari del seu rodatge a la ciutat

Alumnes del Guillem Catà amb la placa de record
Alumnes del Guillem Catà amb la placa de record | Pere Fontanals
14 de maig del 2021
Actualitzat a les 19:42h
El motocarro de Plácido davant dels lavabos de la plaça Sant Domènec de Manresa ha estat objecte de curiositat i, fins i tot, entusiasme entre els manresans que passaven per la zona aquest divendres al migdia. De fet, més d'un ha aprofitat per fer-s'hi una foto.

L'organització de la Setmana Plácido a Manresa, organitzada per diversos col·lectius encapçalats pel Galliner, ha destapat aquest divendres una placa que recordarà el rodatge de la popular pel·lícula de Luís García Berlanga a la ciutat coincidint amb la commemoració del 60è aniversari del seu rodatge.

La descoberta de la placa a les escales que donen accés a la plaça Sant Domènec des de la plaça Fius i Palà, al lateral dret de la porta del Teatre Conservatori, ha anat acompanyada d'una recreació d'època a càrrec dels alumnes d'Animació Sociocultural de l'institut Guillem Catà, que han traslladar els curiosos a l'Espanya de mitjans del segle XIX.

Del 17 al 23 de maig, Manresa acollirà un munt d'activitats relacionades amb la pel·lícula, inclosa la seva projecció simultània a 8 locals de la capital del Bages després de la falta d'acord amb la distribuïdora per fer-ho a 23.