Patrimoni

Restauraran l'exterior de l'església de Sant Vicenç de Fals, a Fonollosa

La Diputació de Barcelona xifra en uns 200.000 euros el cost de les actuacions previstes

per Redacció, 14 de maig de 2021 a les 16:25 |
Membres de la Diputació i l'Ajuntament de Fonollosa a l'exterior de l'església de Sant Vicenç de Fals | DiBa
La Diputació de Barcelona ha lliurat aquest divendres el projecte bàsic i executiu de restauració de l'exterior de l’església parroquial de Sant Vicenç de Fals, a Fonollosa. A banda de millorar les façanes, també es consolidaran revestiments exteriors i elements decoratius singulars. L’església forma part del conjunt monumental de Fals, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), que inclou també l’edifici de la rectoria, una torre cilíndrica de l’antic castell medieval i una altra torre circular de defensa, situada a la vessant dreta de la riera de Fonollosa, separada dels elements anteriors per un barranc. Els treballs costaran uns 200.000 euros.

El diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de l'ens, Pere Pons, ha entregat el document a l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernández.


El projecte preveu la restauració material i constructiva de les façanes de l’església, la consolidació dels revestiments exteriors originals i altres elements decoratius, escultòrics i ornamentals singulars. Alhora, també planteja la reparació, conservació i manteniment de les cobertes, d’acord amb els usos previstos en l’estudi previ redactat l’any 2012 pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), amb una previsió d’actuacions per un valor de 200.000 euros.

La finalitat del treball és disposar d’un instrument tècnic i econòmic al servei de la propietat, a fi de garantir la correcta execució de les obres de restauració programades de la imatge exterior de l’església de Sant Vicenç de Fals. Al mateix temps, conservar, protegir i revitalitzar els valors documentals de l’edifici des dels punts de vista històric, arquitectònic, ambiental i paisatgístic, i com a l’element dinamitzador del conjunt arquitectònic i entorn de les Torres de Fals.

 

Participació