art

L'institut Cal Gravat organitza una exposició al claustre de les caputxines

Comprendrà una quarantena d'obres de pintors catalans, una bona part d'ells de la Catalunya Central i s'inaugurarà a finals de maig

per Redacció, 14 de maig de 2021 a les 08:57 |
Muntatge de l'exposició al claustre de les caputxines | Ins Cal Gravat
Els alumnes de l'Aula d'Arts de l'Institut Cal Gravat estan ultimant els preparatius d'una exposició de pintura catalana al claustre del convent de les caputxines de Manresa. Es tracta d'un nou projecte de col·laboració entre l'institut i la comunitat manresana que d'ençà del 2019 han endegat iniciatives conjuntes de cara a promoure l'estudi i la difusió del patrimoni artístic de l'entorn.

En aquest sentit, des del centre educatiu, el curs passat, en ple confinament, es va crear el portal KmArt.0 que ve a ser un espai per a la recerca i la divulgació de la creació artística a la Catalunya Central. Allí s'hi recull la biografia de desenes d'artistes de Manresa i la comarca elaborades per alumnes del centre, així com diferents activitats i estudis sobre el patrimoni artístic de l'entorn. 


La present exposició comprendrà una quarantena d'obres de pintors catalans, una bona part d'ells de la Catalunya Central, les obres i la biografia dels quals han estat estudiades les darreres setmanes pels alumnes d'història de l'Art de 4t d'ESO. Per tal d'exhibir-les, els estudiants estan enllestint la darrera part del projecte consistent en el muntatge i l'elaboració de tot el material gràfic i comunicatiu de la mostra.

La inauguració està prevista a finals d'aquest mes de maig i l'exposició podrà veure's els caps de setmana del proper mes de juny a l'emblemàtic claustre manresà, un espai pro ventilat on s'hi atresoren els capitells medievals provinents, segons la tradició, del desaparegut claustre de Valldaura. 

 

Participació